Δυναμική προεκλογική εμφάνιση Μιχαλάτου με άρωμα ΠΑΣΟΚ και… Carmina Burana

Δυναμική προεκλογική εμφάνιση Μιχαλάτου με άρωμα ΠΑΣΟΚ και… Carmina Burana

Θύμιζε έντονα ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 80. Η προεκλογική συγκέντρωση του Θεόφιλου Μιχαλάτου και της Δημοτικής Συμπολιτείας είχε παλμό, αέρα νίκης, και… άρωμα .

Ασφυκτικά γεμάτο το Επιμελητήριο

Η αίθουσα του Επιμελητηρίου τελικά ήταν μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που έσπευσε να στηρίξει τον επικεφαλής της παράταξης στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει την δημαρχία.

Από την άλλη πλευρά, τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν, αφού οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια Αργοστολίου, Λειβαθούς, Ελειού Πρόννων και Ομαλών (που απαριθμούν 42 άτομα) και σε αυτό της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου, μαζί με συγγενείς και φίλους ξεπερνούσαν τα 50 άτομα (μπορεί και περισσότερα).

Παρ’ όλα αυτά, η ατμόσφαιρα ήταν μάλλον ενθουσιώδης, αποδεικνύοντας ότι αυτή τη φορά οι υποψήφιοι αλλά και ο ίδιος ο , το πιστεύουν πραγματικά. Πιστεύουν ότι μπορούν να διευθύνουν τον νεοσύστατο Δήμο Αργοστολίου, και μάλιστα από το παλιό δημαρχείο αφού το σημερινό κτήριο το προορίζουν (και αυτοί) για Δημοτική Πινακοθήκη.

Ανεξάρτητα από τις γελοίες και χαλκευμένες «δημοσκοπήσεις» που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες στην Κεφαλονιά, η αίσθηση που υπάρχει γενικότερα είναι ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι πιθανότητες νίκης είναι αυξημένες. Φυσικά, τελικός κριτής θα είναι ο, αρκετά ταλαιπωρημένος από φιέστες και κόντρες, αλλά και μπερδεμένος από τις εκλογικές «μεταγραφές», Κεφαλονίτης ψηφοφόρος.

Τα Carmina Burana, το… τιρινίνι και το ΠΑΣΟΚ

Εντυπωσιακή είναι η συσπείρωση που έχει καταφέρει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και στο παλιό ΠΑΣΟΚ, αφού δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, πλην του Μάκη Φόρτε, ένα μεγάλο μέρος της ιστορικής «πράσινης» φρουράς, βρισκόταν εχθές στο Επιμελητήριο, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως… συμπαραστάτες.

Εκτός από τον Σπύρο Σαμούρη, τον Νικόλα Βαλλιανάτο και τον Γιώργο Τσιλιμιδό (ο τελευταίος θεωρείται πολύ ισχυρό χαρτί για το Αργοστόλι), εκεί ήταν και ο πρώην νομάρχης αλλά και άλλα στελέχη που αποτελούν ή στηρίζουν την «πράσινη πτέρυγα» της Δημοτικής Συμπολιτείας.

Η μουσική επένδυση ήταν χαρακτηριστική αφού ακούσαμε όλο το γνωστό ρεπερτόριο, από τα Carmina Burana και το «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο» μέχρι το κλασσικό πλέον… «τιρινίνι», το «The Final Countdown», που συμβολικά τοποθετεί στη θέση του Κώστα Πολίτη, τον Θεόφιλο και σε αυτήν του «στρατηγού» Γκομέλσκι, τον Αλεξανδρο Παρίση.

Το αν θα βρει ο Θεόφιλος και τον Αργύρη Καμπούρη του, θα το δούμε στην κάλπη. Πάντως, δείχνει να έχει φτιάξει μια δυνατή ομάδα.

Μιχαλάτος: «Να ξεμπερδέψουμε με την έπαρση και την αλαζονεία»

Εντυπωσιακό ήταν επίσης το γεγονός, ότι ακόμη και ο ίδιος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, που δεν φημίζεται για την ρητορική του δεινότητα, εχθές ήταν αρκετά καλός, και παρότι διάβασε τον λόγο του από γραπτό κείμενο, κατάφερε να ξεσηκώσει αρκετές φορές τον κόσμο που ξέσπαγε συχνά σε χειροκροτήματα.

Μπορεί οι πολιτικές διαφορές με την παράταξη της Ισχυρής Κεφαλονιάς να μην είναι μεγάλες, όμως την ομιλία του επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της «αλλαζονείας και της έπαρσης» που, σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια την Ισχυρή Κεφαλονιά, στις «υπόγειες διαδρομές», αλλά και στα έργα που πρέπει να γίνουν στον μητροπολιτικό δήμο του Αργοστολίου. Για να μην αναφέρουμε αναλυτικά τον μακροσκελή κατάλογο με τα έργα, θα πούμε, ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος υποσχέθηκε όλα (μα όλα) τα έργα που δεν έχει υλοποιήσει ή δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη ο Παρίσης, και φυσικά, σε κλίμα συναίνεσης και πολιτικού πολιτισμού… ούτε κουβέντα δεν ειπώθηκε για τα έργα που έχουν ήδη γίνει. Όχι ότι περιμέναμε να πει κάτι, φυσικά…

«Όχι άλλους κοκοφοίνικες»

Ο πρωταγωνιστής των φετινών εκλογών στην Κεφαλονιά, ο εξωτικός κοκοφοίνικας, δεν έλειψε ούτε από αυτή την προεκλογική συγκέντρωση. Ο Μιχαλάτος υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει τον κεφαλονίτικο χαρακτήρα στα έργα που θα υλοποιήσει, κάνοντας ειδική αναφορά στο εν λόγω καταραμένο φυτό λέγοντας την παραπάνω φράση.

Υποσχέθηκε επίσης ότι ο συνδυασμός του παραμένει μακριά από κόμματα ενώ έδειξε πεπεισμένος ότι αυτή τη φορά είναι… η σειρά του.

«Η παρουσία σήμερα εδώ είναι ένα μήνυμα ευθύνης. Πιστεύω βαθιά ότι απόψε όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα μικρό πολύτιμο λιθαράκι στην προσπάθεια μας να οδηγήσουμε το δήμο μας και το νησί μας σε μία νέα πλατιά και ειλικρινή κοινωνική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά, προτάσσοντας την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νησιού.

«Η είναι ένα όνομα που δεν επιλέξαμε τυχαία. Αυτό υποδηλώνει ενότητα, ισοτιμία όλων των περιοχών του δήμου, ειλικρινή συνεργασία πολιτικών και κοινωνικών ομάδων που την απαρτίζουν. Πιστεύουμε βαθιά ότι με την ενότητα και συνεργασία όλων μας  μπορούμε να πάρουμε όλοι μαζί τις σωστές αποφάσεις, μπορούμε να κερδίσουμε ένα πραγματικά καλύτερο αύριο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα καλύτερη μέρα για μας και τις οικογένειές μας», συνέχισε.

«Απέναντι στην αλαζονεία και την έπαρση αντιτάσσουμε το σεβασμό στον πολίτη και στο συνομιλητή. Απέναντι στη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών σε ένα άτομο, αντιτάσσουμε τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά Απέναντι στην αδιαφάνεια και τις υπόγειες διαδρομές, αντιτάσσουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Απέναντι στη διάκριση των πολιτών σε «ευνοούμενους» και μη, σε «δικούς μας» και «μη δικούς μας», αντιτάσσουμε την ίση μεταχείριση, την ισονομία και ισοπολιτεία. Αντιπροσωπεύουμε μία δημοτική παράταξη που φιλοδοξεί να ενώσει την τοπική μας κοινωνία και να βάλει στο περιθώριο τις ακραίες φωνές, τις φωνές του διχασμού, που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό πολιτισμό μία νέα κοινωνική συμμαχία».

Εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλον. Χρειάζεται συλλογικότητα για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Αποφασίσαμε να πορευτούμε όλοι μαζί. Δημιουργήσαμε λοιπόν σήμερα μία δημοτική παράταξη που ενσωματώνει παλαιά στελέχη με ακεραιότητα και εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με νέα στελέχη, νέα παιδιά, με πάθος, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά στα κοινά. Έχουμε όμως και τεχνοκράτες με κατάρτιση και γνώσεις που είναι έτοιμοι να οργανώσουν και να λειτουργήσουν το δήμο μας. Ανθρώπους της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού που είναι πρόθυμοι να συμβάλουν τα μέγιστα στο νέο μας εγχείρημα. Καταρτίσαμε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα δράσης με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου μας, την αναβάθμιση των υποδομών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Ένα πρόγραμμα δυναμικό και ανοιχτό σε όλες τις τάξεις να κρίνουν, να παρέμβουν και να το αλλάξουν. Δεν μας διακατέχει η αλαζονεία της μοναδικότητας. Ένα πρόγραμμα που θα αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της πόλης μας και του χωριού μας.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0