Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το πρόγραμμα εορτασμού από την Αντιπεριφέρεια.

 

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό, που θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 27205/10-04-2019 έγγραφο, του Υπουργείου Εσωτερικών,  το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 9ης Μαΐου.
  2. Τέλεση δοξολογίας στις 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα.
  3. Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Κων/να Βασιλάτου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας.
  4. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του  

Ξενία. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση, κατά των δυνάμεων κατοχής.

  1. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς και τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς. Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Μηνάς Κλαουδάτος.

 

ΘΕΜΑ: «Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου»

 

Με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α΄/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

      Οι φετινές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.:27220/10-04-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ορίζονται τα εξής:

 

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2019.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2019

 

Ώρα:10:30π.μ.:Επιμνημόσυνη Δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλονιάς κ.κ. Δημήτριου.

Ώρα:10:45π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μηνάς Κλαουδάτος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-1 μέχρι  την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

 

   

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

             ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0