Η Αλέκα Παπαρήγα στο Ληξούρι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η Αλέκα Παπαρήγα στο Ληξούρι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Αλέκα Παπαρήγα από το Ληξούρι για το παρελθόν, τις εκλογές, τις εξορύξεις, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημάρχους του ΚΚΕ.

Σε μια πραγματική μεγάλη, με βάση τα μέχρι τώρα εκλογικά ποσοστά, συγκέντρωση στο Ληξούρι και με κεντρική ομιλήτρια την επί σειρά ετών Γενική Γραμματέα του , , αλλά και με τις ομιλίες του υποψήφιου δημάρχου στον νέο δήμο Ληξουρίου, Δημήτρη Μαντζουράτου και τον χαιρετισμό της υποψήφιας για την περιφέρεια και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού του ΚΚΕ , ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, για τις… 3 κάλπες της Κυριακής.

Η “δική” μας λόγω Κεφαλονιάς, Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, στην ομιλία της αναφέρθηκε εκτενώς στο πολιτικό πλαίσιο αλλά και στα επιμέρους τοπικά ζητήματα που καθιστούν αναγκαία και απαραίτητη για τις λαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες, την ενίσχυση  του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αντίστοιχες δημοτικές και περιφερειακές της Κυριακής 26ης Μαΐου.
Η κα Παπαρήγα επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές που ακολούθησε και υπηρετεί τις οποίες χαρακτήρισε “δεξιές” και σκληρά νεοφιλελεύθερες και κάλεσε τον λαό και ιδιαίτερα την λαϊκή οικογένεια, τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, να μην παρασυρθούν για ακόμη μια φορά από τις εξαγγελίες παροχών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Η τ. Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε επίσης στα Μνημόνια και τις σκληρές πολιτικές που ακολουθήθηκαν, ενώ τόνισε ότι χωρίς τους λαϊκούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τις μαζικές διαμαρτυρίες, τα μέτρα που πέρασαν θα ήταν ακόμη πιο σκληρά, ακόμη πιο βάρβαρα. Καλώντας επίσης τους πολίτες, με την ψήφο τους την Κυριακή να ανατρέψουν στην πράξη τις πολιτικές των μνημονίων, ενισχύοντας την “λαϊκή αντεπίθεση” με το ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα, με τον αέρα της εμπειρίας της ως Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ επί σειρά ετών και μάλιστα στα “δύσκολα χρόνια” που ακολούθησαν της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης και τις διάλυσης των κομμουνιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έκανε στην ομιλία της και ιστορική αναφορά στα διλήμματα και τις  “λύσεις” που επινοούσε από το 1980 το πολιτικό σύστημα, όπως και στον ισχυρό δικομματισμό, κάτι όμως που αποδεδειγμένα δεν ωφέλησε τον λαό, καθώς τον παγίδευσε, όπως είπε, σε ψευτοδιλήμματα και αντιλαϊκές πολιτικές. Χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια αυτών ακριβώς των ψευτοδιλημμάτων.  Και αναφερόμενη στους πολίτες που πείστηκαν στις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατήθηκαν, “να μην κάνουν τα ίδια λάθη”, είπε, “να δυναμώσουν το ΚΚΕ και στις 3 κάλπες και στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν”.

Όχι στην “δευτέρα παρουσία”, τώρα…

Στην ομιλία της η κα Παπαρήγα, “απάντησε” και στον… ισχυρισμό ότι το ΚΚΕ και το λαϊκό του πρόγραμμα αναφέρεται στην….. Δευτέρα Παρουσία. Με ρητή αναφορά στο έργο των 5 δημάρχων του ΚΚΕ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, αλλά και τους αγώνες των συνδικάτων, των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, έκανε λόγο για τις μικρές αντιστάσεις σε μεγαλύτερες παραχωρήσεις, και στην πίεση που μπορεί να ασκηθεί ακόμη και μέσα από δήμους με κομμουνιστές δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια με περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το αστικό πολιτικό σύστημα και παράλληλα στον αγώνα για ανατροπή αυτού ακριβώς του συστήματος, δίπλα ακριβώς στον λαό. Αναφέροντας χαρακτηριστικά: “φανταστείτε ένα εκατομμύριο κόσμο δίπλα στο ΚΚΕ στο Σύνταγμα ή μια μεγάλη και πολυήμερη απεργία σε όλη τη χώρα“.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή την οποία απεκάλεσε “εγκληματική ναζιστική οργάνωση” δημιούργημα αυτού ακριβώς του πολιτικού συστήματος, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι από την μια συνεργάζεται και συγκυβερνά με την ακροδεξιά και από την άλλη με λόγια “στήνει” δήθεν προοδευτικές συμμαχίες εναντίον της ακροδεξιάς.

Όχι στις εξορύξεις, υψηλής σεισμικότητας το Ιόνιο

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η αναφορά της τ. Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ σε ένα κρίσιμο για το Ιόνιο και την ζήτημα, που ίσως λίγοι περίμεναν να αναφερθεί και μάλιστα από ένα ιστορικό, πλέον, στέλεχος του ΚΚΕ. Όταν μάλιστα, οι εξορύξεις όπως και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα δεν ήταν ποτέ στην πρώτη γραμμή του αγώνα του ΚΚΕ.

Η κα Παπαρήγα, λοιπόν, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των εξορύξεων στην περιοχή μας, κάνοντας λόγο για παραχωρήσεις του δημόσιου πλούτου και της λαϊκής περιουσίας στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, αναφέροντας ότι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι λαϊκές οικογένειες. Για να κάνει στην συνέχεια ειδική αναφορά στην σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής και στους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται σε δραστηριότητες όπως οι εξορύξεις, τονίζοντας με έμφαση το “ΟΧΙ στις εξορύξεις” του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάτι που επανέλαβε και στην δική του ομιλία, λίγο μετά, ο .

Η ομιλία της κας Παπαρήγα ολοκληρώθηκε μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα, καλώντας τον λαό της Παλικής αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς, ακόμη και αυτούς που επέλεξαν άλλα κόμματα στο παρελθόν, να ενισχύσουν δυναμικά το ΚΚΕ και στις 3 κάλπες και ειδικά για το Ληξούρι με την παραδοσιακή παρουσία του ΚΚΕ και την ανάδειξη και στο παρελθόν κομμουνιστή δημάρχου, να κάνει την σωστή επιλογή,  εκλέγοντας την και τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Μαντζουράτο, στον… 6 δήμο της χώρας που έχουν αναδειχθεί και πετύχει δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Μαντζουράτος, υποψήφιος δήμαρχος στον νέο δήμο Ληξουρίου, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της Παλικής, προβλήματα που δημιούργησαν ή δεν αντιμετώπισαν οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές, συνέχεια των οποίων, όπως είπε, είναι οι κκ Κατσιβέλης, Αραβαντινός και Ρουχωτάς.
Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στην σχολική στέγη και στα σχολεία “τρώγλες” σε κάποιες περιοχές, όπως και στο Μαντζαβινάτειο και στις δομές και υπηρεσίας υγείας της περιοχής που αφέθηκαν στην μοίρα τους, με την εφαρμογή και υιοθέτηση πολιτικών που υπηρετούν οι συνυποψήφιοι του με τις άλλες παρατάξεις. Όπως και στο οδικό δίκτυο της Παλικής, που μετά τους σεισμούς μέχρι και σήμερα παραμένει σε άθλια κατάσταση.
Για τα προβλήματα αυτά αλλά και για έναν δήμο “δίπλα” στις ανάγκες των κατοίκων και κυρίως της λαϊκής οικογένειας, των νέων και των εργαζομένων, κάλεσε τους δημότες του νέου δήμου να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και να αναδείξουν όπως και στο παρελθόν έκαναν με τον δήμαρχο Ληξουρίου από το ΚΚΕ,  δήμαρχο που αγωνίστηκε και θα αγωνιστεί και την επόμενη μέρα για τα προβλήματα του Ληξουρίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και η υποψήφια περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Αλεξάνδρα Μπαλού.
( τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν βίντεο με αποσπάσματα των ομιλίων)