Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις για την 21η Μαΐου.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις για την 21η Μαΐου.

Παρούσα δηλώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης στον εορτασμό της 21ης Μαΐου.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογοναναθράκων ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετέχει στον εορτασμό της 21ης Μαΐου στο Αργοστόλι.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Την Τρίτη 21 Μαΐου “ενώνουμε” το παρελθόν με το μέλλον.

Μια υπέροχη θάλασσα, το Ιόνιο, ενώνει τους λαούς των Επτανήσων μεταξύ τους και όλους μαζί με μια σπουδαία Ιστορία, μια στιγμή της οποίας τιμάμε την .

Η παρακαταθήκη της ιστορικής αυτής ημέρας δεν μπορεί να είναι στάσιμη, ειδικά όταν όλες οι τοπικές κοινωνίες, η φύση, το πέλαγος και το ίδιο το μέλλον απειλούνται με τις καταστροφικές συνέπειες των εξορύξεων υδρογονανθράκων. Το αντίθετο, μνήμες σαν αυτή της 21ης Μαΐου μας επιβάλλουν να διασώσουμε την ιστορική μας και όχι μόνο συνέχεια.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης τιμά την ημέρα αυτή και την ριζοσπαστική μας ιστορική παράδοση και καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες, αλλά και όλους εκείνους που αγωνιούν για το εξορυκτικό μέλλον των νησιών μας και του Ιονίου συνολικά, να τιμήσουμε την 21η Μαΐου με την συλλογική ειρηνική παρουσία μας, την Τρίτη στις 11:00πμ μπροστά στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία), δίνοντας το δικό μας σύγχρονο νόημα στον εορτασμό.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική δράση στο Φανάρι και απο εκεί θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα, ότι το Ιόνιο θα παραμείνει ελεύθερο και παντοτινό, να μας ενώνει με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον”.