Η αριστερή παρένθεση που δεν υπήρξε ποτέ (Αριστοτέλης Μπατιστάτος)

Η αριστερή παρένθεση που δεν υπήρξε ποτέ (Αριστοτέλης Μπατιστάτος)

Αναμφίβολα το πιο αποτυχημένο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε αυτό της σύντομης αριστερής παρένθεσης. Υπήρξε το πιο αποτυχημένο αφήγημα γιατί μέσα σε αυτό είναι εγγεγραμμένες όλες οι εκδοχές της ακραίας νεοφιλελεύθερης απόγνωσης. Εκδοχές όπως ότι τελικά δεν εφαρμόσθηκε ο περιβόητος δημοσιονομικός «κόφτης», ότι οι τράπεζες δεν χρειάσθηκαν ανακεφαλαιοποίηση, ότι έκλεισαν επιτυχώς όλες οι αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος σε αντίθεση με την τέταρτη του δεύτερου (Αντώνης Σαμαράς) που δεν έκλεισε ποτέ, ότι μειώθηκε η ανεργία περίπου δέκα μονάδες, ότι τα λουκέτα στα καταστήματα άρχισαν να «σπάνε» και όχι να «κλειδώνουν» όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι έγινε η αναδιάρθρωση του χρέους στις 16 Ιουνίου 2018 με δεκαπενταετή διάδρομο μπροστά μας χωρίς την απειλή του grexit, ότι οι συντάξεις δεν περικόπηκαν παρόλο που ήταν δέσμευση απέναντι στους δανειστές με την υπογραφή του τρίτου προγράμματος.

Όλα αυτά συνιστούν για τη Νέα Δημοκρατία πολλές μικρές απογνώσεις, αλλά για την καθημαγμένη κοινωνία της περιόδου 2010 – 2015 είναι μεγάλες νίκες. Από το πρώτο διάγγελμα του Γιώργου Πεταλωτή (ΠΑΣΟΚ) με το οποίο περικόπηκαν με σοκαριστικό τρόπο μισθοί και συντάξεις, μέχρι την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του Γιάννη Βρούτση (ΝΔ), η μεσαία τάξη για την οποία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χύνει κροκοδείλια δάκρυα δέχθηκε απανωτά χτυπήματα. Σε αυτό ακριβώς το διάστημα η μεσαία τάξη έχασε το 35 με 40% του εισοδήματος της. Ένα τεράστιο «επίτευγμα» το οποίο ήταν αποτέλεσμα «ομαδικής δουλειάς» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις version του, ενώ δέκα χρόνια μετά ακόμη και το ΔΝΤ (που χάθηκαν αλήθεια αυτά τα παιδιά που έβγαιναν από τα αυτοκίνητα στην είσοδο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στην οδό Νίκης με το ύφος του αποικιοκράτη;) παραδέχεται πως υπήρξε ένα «λάθος». Ένα λάθος το οποίο πλήρωσε και πληρώνει ακόμη και σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Στις επόμενες Εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα δώσει μόνος του τον αγώνα. Θα είναι δίπλα του όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν πλέον πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με τον Ν. 4368/2016, όλοι εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν το ΚΕΑ με την καθολική εφαρμογή του όπως ορίζεται στο αρ. 235 του Ν. 4389/2016, όλοι εκείνοι οι οποίοι μπαίνουν σήμερα στην αγορά εργασίας και η σύνταξη τους είναι εγγυημένη από τον Ν. 4387/2016, όλοι εκείνοι οι οποίοι είδαν μικρές; ναι, μικρές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τους με την ΚΥΑ 4241/2109 ενώ «την εποχή των τεράτων» είδαν περικοπές 300, 500 και 1000 ευρώ, όλοι εκείνοι οι οποίοι μπορούν με τις διατάξεις του Ν. 4538/2018 να υιοθετήσουν παιδιά μέσα σε δώδεκα μήνες και όχι μετά από διαδικασία δέκα ετών και πολλοί άλλοι ακόμη εξαιτίας πολλών Νόμων οι οποίοι ψηφίσθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα αυτά, αλλά κυρίως για να μην ξαναχαθεί στην Ελλάδα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ δίπλα του. Θα είμαστε όλοι παρόντες.