Η Εθνική… Βεργωτείων σε συνέντευξη τύπου για την Κεφαλονιά, τα χρυσά μετάλλια και τον κεφαλονίτικο στίβο (video).

Η Εθνική… Βεργωτείων σε συνέντευξη τύπου για την Κεφαλονιά, τα χρυσά μετάλλια και τον κεφαλονίτικο στίβο (video).

Τα Βεργώτεια, από τις κορυφαίες πλέον διοργανώσεις στον ανοικτό στίβο στην Ελλάδα. Η συνέντευξη τύπου.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν μόλις πριν λίγη ώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “ο Κέφαλος” οι βασικοί διοργανωτές καθώς και οι πρωταγωνιστές του φετινού, διεθνούς πλέον, μίτινγκ στίβου , που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στο ανοικτό στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής“.

Όλοι ανεξαιρέτως οι διοργανωτές στάθηκαν στην μεγάλη αναγνώριση σε πανελλήνιο επίπεδο των Βεργωτείων, καθώς και στην δυναμική που απόκτησαν με την αναβάθμισή τους σε διεθνές μίτινγκ με την παρουσία ξένων πρωταθλητών και πιο συγκεκριμένα των Ουκρανών αθλητών που θα λάβουν φέτος μέρος και οι οποίοι έχουν πολλές περγαμηνές και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Ανεβάζοντας το θερμόμετρο του ανταγωνισμού στα ύψη με τους Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης.

Η δυναμική αυτή, όπως τόνισαν οι ομιλητές, φέρνει πλέον μόνιμα τα Βεργώτεια στις κορυφαίες διοργανώσεις στίβου στην Ελλάδα στον ανοικτό στίβο, ενώ παράλληλα συμβάλουν στο να “ακουστεί” η παντού. Σε αυτό επέμεινε ιδιαίτερα και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Ι.Ν, κος , ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με ιδιαίτερη συγκίνηση σε παλιότερες δεκαετίες, τότε που ο κλασσικός αθλητισμός στην Κεφαλονιά είχε αρκετή δόση ρομαντισμού αλλά όχι και Ευρωπαίους πρωταθλητές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στους προπονητές της Γ.Ε.Κ, τα αδέλφια Μεταξά, που δίνουν τα πάντα με όλες τους τις δυνάμεις για να “ανεβάσουν” τον στίβο της Κεφαλονιάς σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, από τον δήμο της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος της , Άγγελος Κωνσταντάκης, αναφέρθηκε στο ανακαινισμένο στάδιο Αργοστολίου που μπορεί πλέον να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και στην συμβολή των Βεργωτείων στην τοπική κοινωνία, τους νέους και τον αθλητισμό, δηλώνοντας ότι ο ίδιος αλλά και ο δήμος του νησιού είναι και θα είναι αρωγός κάθε στιγμή που θα χρειαστεί για τον στίβο του νησιού, τα Βεργώτεια, την Γ.Ε.Κ και γενικά τον αθλητισμό.

Ο από την , παρουσίασε τους χορηγούς αλλά και τους συνδιοργανωτές, χωρίς τους οποίους, όπως είπε, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει για να είναι τα Βεργώτεια σε αυτό το επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους παριστάμενους πρωταθλητές Ευρώπης, όπως και στην Όλγα Ναζάροβα, χωρίς την βοήθεια της οποίας, τόνισε, δεν θα μπορούσαν τα Βεργώτεια να αποκτήσουν “διεθνές” χαρακτήρα υψηλού επιπέδου, με την παρουσία ξένων πρωταθλητών με σπουδαία ρεκόρ και διακρίσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, με τον κ. Αποστολόπουλο να αναφέρεται στην συνεργασία συλλόγων-προπονητών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μια συνεργασία που ειδικά στην Κεφαλονιά έφερε τα Βεργώτεια στην αναμφισβήτητη καταξίωση.

Την  συνέντευξη τύπου συντόνισε για μια ακόμη φορά ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στα περσινά πολύ πετυχημένα Βεργώτεια αλλά και στους αθλητές του τοπικού στίβου,  με ιδιαίτερη αναφορά στην Άννα Κρούσου και την Μέμη Αλυσανδράτου, η δεύτερη των οποίων ήταν παρούσα στον Κέφαλο.

Δικαιολογημένα… απόντες ήταν  ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης που βοήθησε απεριόριστα στην διοργάνωση, Παναγής Δρακουλόγκωνας (έλειπε για οικογενειακές υποχρεώσεις στην Αθήνα), αλλά και ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης     (βραβεύεται στην Αθήνα για την συμβολή του στον τουρισμό), όπως και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Βεργωτή. Άπαντες βέβαια θα δώσουν κανονικά το παρών αύριο το απόγευμα στην γιορτή αυτή του στίβου, με τα μεγάλα αστέρια του κλασικού αθλητισμού.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι Πρωταθλητές Ευρώπης, ,  και

Ας δούμε τι είπαν: