Κλειδί για εξελίξεις

Κλειδί για εξελίξεις

Αριθμητικό και… επί τοις εκατό, φαίνεται να είναι το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων αμέσως μετά την εκλογική δοκιμασία της 26ης Μαΐου και κυρίως αυτής των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιογραφικά “πηγαδάκια” στην Αθήνα, στο επιτελείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  εκτιμούν πως αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να σπάσει το… όριο του 32% στις ευρωεκλογές, τότε επιταχύνονται και οι πολιτικές εξελίξεις, χωρίς τίποτα να θεωρείται δεδομένο, ούτε και να αποκλείεται.

Οι ευρωεκλογές, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ήταν πολύ συχνά και στο παρελθόν πρόκριμα πολιτικών εξελίξεων, καθώς κυβερνήσεις   χρεώνονταν ή απέδιδαν την κυβερνητική φθορά στην… “χαλαρή” ψήφο των ευρωεκλογών, ενώ στην σημερινή συγκυρία, εάν η Νέα Δημοκρατία και παρά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης καταφέρει να “σκαρφαλώσει” πάνω από το 32%, αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πολιτικά.

Σε κάθε περίπτωση, πολλοί ακόμη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει το δημοσκοπικό “κλίμα” και ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει τελικά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης που ενισχύουν το φιλολαϊκό της προφίλ, ελπίζοντας ότι την επόμενη Κυριακή το τελικό άνοιγμα της ψαλίδας θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Στην περίπτωση αυτή, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτω από το 30%, εκτιμούν, πως το εκλογικό αποτέλεσμα ακόμη και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα κρύβει… μέχρι και ολική επαναφορά.

σ.α

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0