Κράτσα: Σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας η Ένωση των Επτανήσων

Κράτσα: Σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας η Ένωση των Επτανήσων

Δήλωση υποψηφίας Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την 155η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με τον εθνικό κορμό της Ελλάδας

«Η επέτειος της ενσωμάτωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορίας του τόπου μας, αλλά και του Έθνους μας.

Οι Επτανήσιοι, κάτω από το ζυγό των κατακτητών τους, κράτησαν, για αιώνες, με τους  ηρωικούς τους αγώνες, αναλλοίωτη την εθνική τους συνείδηση και γλώσσα ενώ εμπλουτίσθηκανν από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα κοινωνικά κινήματα των ευρωπαίων.

Η με τον εθνικό κορμό, αποτέλεσε για την υπόλοιπη Ελλάδα, έναν φωτεινό δαυλό για την ιστορία,τον πολιτισμό της χώρας μας, την οικονομία και το άνοιγμά μας στη Δύση.

Σήμερα, 155 χρόνια μετά, το Ιόνιο  με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες,  πρέπει να βρεθεί στο βάθρο που του αξίζει στο ελλαδικό χώρο, αλλά και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πρέπει όλοι μαζί να πάμε το ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Και κάθε νησί μας ψηλά», δήλωσε από την , που βρέθηκε για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων -Τσαγκαροπούλου.