Με ρίζες στην Ιστορία του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς, η “Επόμενη Μέρα” του Μάκη Φόρτε.

Με ρίζες στην Ιστορία του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς, η “Επόμενη Μέρα” του Μάκη Φόρτε.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και μάλιστα μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου για τον νέο δήμο Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε και του δημοτικού συνδυασμού του για την... "Επόμενη Μέρα".

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και μάλιστα μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου για τον νέο δήμο Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε και του δημοτικού συνδυασμού του για την… ““.

Ο υποψήφιος δήμαρχος για την “Επόμενη Μέρα” του νέου δήμου Αργοστολίου, , επέλεξε συμβολικά για την κύρια προεκλογική εκδήλωση της δημοτικής του παράταξης την πλατεία Καμπάνας.

Και μάλιστα, ακριβώς μπροστά στο κλειστό “Καφενείο της Καμπάνας“, έναν ακόμη συμβολισμό της “Επόμενης Μέρας” και μάλιστα της πρώτης ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, καθώς όπως ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε στην ομιλία του, το “Καφενείο της Καμπάνας” την επόμενη ακριβώς ημέρα μετά τις εκλογές, “θα ανοίξει” και πάλι, για τους ανθρώπους εκείνους “ενός άλλου Θεού“, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κύριος Φόρτες, κατά την ομιλία του στην αποψινή τελευταία προεκλογική του εκδήλωση, σε ένα ιδιαίτερα “ζεστό” κλίμα, κάτι στο οποίο συνέβαλε και το παρατεταμένο και δυνατό  χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ανέπτυξε με έντονο συναισθηματισμό αλλά και με προσωπικές αφηγήσεις τις μνήμες του Αργοστολίου, ξεκινώντας από τα χρόνια του καταστροφικού σεισμού του 1953, καθώς όπως ο ίδιος  ανέφερε, είναι “παιδί τους, παιδί του σεισμού“.  Για να “περάσει“, στην ομιλία του, στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του παιχνιδιού στις αλάνες και στις πλατείες του Αργοστολίου, στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό, στις εφηβικές βόλτες και στις περατζάδες.

Παράλληλα, πέρα από τις προσωπικές αυτές μνήμες τις οποίες  και αφηγήθηκε με έντονη συγκίνηση και με κάποιες διακοπές στον λόγο του από την συναισθηματική του φόρτιση, ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου δήμου Αργοστολίου, έκανε εκτενή αναφορά και στην Ιστορία της πόλης αυτής αλλά και της Κεφαλονιάς, δίνοντας στις προτάσεις και το όραμά του για τον νέο δήμο ιστορική συνέχεια και αλληλουχία με την σπουδαία ιστορία που κρύβει ο νέος δήμος, όπως και η συγκεκριμένη πλατεία, η Πλατεία Ελευθερίας, όπως έχει καταγραφεί στην ιστορική μνήμη.

Ο κος Φόρτες, τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία του, ότι αυτή η πόλη, αυτά τα χωριά και οι γειτονιές, έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους, υπονοώντας προφανώς την σημερινή δημοτική Αρχή, κάτι για το οποίο ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα “δουλέψουν“, όπως είπε, για  να “επιστρέψει” στους κατοίκους του Αργοστολίου, για να αποκατασταθεί η ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του νέου δήμου.

Ο επικεφαλής της Επόμενης Μέρας, μίλησε επίσης για τις προηγούμενες θητείες του στον δήμο Αργοστολίου και το έργο που είχε επιτευχθεί, ένα έργο που κατέστησε το Αργοστόλι, δήμο υπόδειγμα ακόμη και για την υπόλοιπη χώρα.  Αναφέρθηκε δε, με έμφαση και στο έργο του Αλέκου Καλαφάτη, στην αγάπη του πρώην δημάρχου Αργοστολίου για την τοπική αυτοδιοίκηση και στα δικά του επιτεύγματα στην δημαρχιακή του θητεία. Εντύπωση προκάλεσε, απολύτως θετική, η αναφορά του σε πρώην συνεργάτες του στις προηγούμενες θητείες του, συνεργάτες που σήμερα βρίσκονται σε άλλον ή άλλους συνδυασμούς. Και ήταν η αναφορά του αυτή στα μικρά ονόματα επιφανών συνεργατών του, μια σημαντική στιγμή ευγένειας, καθώς είναι πλέον δημοτικοί… αντίπαλοι ενώ και η προεκλογική περίοδος που προηγήθηκε δεν ήταν-κατά κοινή ομολογία-και απολύτως… ευγενής.

Η ευγενής, αυτή, αναφορά του στους παλαιούς συνεργάτες του και μαζί στους παντοτινούς φίλους του, Αλέκο Καλαφάτη και Μάρκο Κοτσιλίνη, δεν “πήρε” φυσικά χρόνο από τους νέους συνεργάτες του, με τον ίδιο τον κο Φόρτε να αναφέρεται εγκωμιαστικά γι αυτούς την στιγμή που τους καλούσε έναν-έναν στην προεκλογική εξέδρα. Τονίζοντας, λίγο πριν, τα ονόματα των πολύ νέων υποψηφίων, τα νιάτα δηλαδή που έχει δίπλα του, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν νοείται επόμενη μέρα, χωρίς τα νέα παιδιά, τους 20άρηδες και 18άρηδες“.

Την εκδήλωση στην πλατεία Καμπάνας η οποία ολοκληρώθηκε μέσα από πολύ δυνατό και συνεχές χειροκρότημα, παρακολούθησε  εκτός από τους στενούς πολιτικούς και όχι μόνο φίλους του, ο Αλέκος Καλαφάτης και ο Μάρκος Κοτσιλίνης δηλαδή, η βουλευτής της Κεφαλονιάς, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το παρόν έδωσε και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια με το ΚΙΝΑΛ, κος Αλεξάκης αλλά και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι (κος Διβάρης).

Παρακολουθείστε την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Μάκη Φόρτε για την Επόμενη Μέρα του νέου δήμου Αργοστολίου, όπως μεταδόθηκε ζωντανά από την σελίδα μας στο fb:

 

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0