Μπαίνει μπροστά ο αρχαιολογικός πολιτισμός της Κεφαλονιάς.

Μπαίνει μπροστά ο αρχαιολογικός πολιτισμός της Κεφαλονιάς.

Έργα πολιτιστικής κληρονομιάς σε πρώτο πλάνο στην Κεφαλονιά.

Σε πρώτη προτεραιότητα φαίνεται ότι μπαίνει ο μεγάλος αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος της Κεφαλονιάς, καθώς αρκετά  έργα μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής σημασίας, παίρνουν τον δρόμο των προκηρύξεων, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έτσι, με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη κου Παναγή Δρακουλόγκωνα, με απόφαση της Π.Ι.Ν και με φορέα διαχείρισης την κατά τόπο αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, εντάχθηκαν ήδη στο περιφερειακό ΕΣΠΑ και αναμένουν την προκήρυξη των διαγωνισμών, έργα με σημαντικά οφέλη στην ανάδειξη της ιστορίας του νησιού μας και στην προβολή του εντός και εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, κι ενώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί παλαιότερα το Μουσείο Σάμης, η Αγία Μαρίνα Σουλλάρων και άλλα έργα, στο ολοκληρωμένο  στάδιο πριν την δημοπράτηση η οποία και θα γίνει μέσα στον Ιούνιο του 2019 βρίσκεται ο θολωτός Μυκηναϊκός τάφος στα Τζανάτα του Πόρου με 1.000.000 ευρώ, η Ρωμαϊκή βίλα στην Αγ. Ευφημία με 150.000 ευρώ, οι Άγιοι Φανέντες στην Σάμη με 800.000 ευρώ, η Μονή Σισσίων και ο αρχαιολογικός χώρος Κράνης, αλλά και τα Ρωμαϊκά Λουτρά – (Δ)ρακόσπιτο.

Για τα έργα αυτά, αμέσως μετά της εκλογές της αυτοδιοίκησης θα δημοσιευτούν και οι ανάλογες προκηρύξεις διαγωνισμών.