Νέα τραγούδια από τον Γεράσιμο Πυλαρινό, έναν σημαντικό Ληξουριώτη κιθαριστή και συνθέτη

Νέα τραγούδια από τον Γεράσιμο Πυλαρινό, έναν σημαντικό Ληξουριώτη κιθαριστή και συνθέτη

Ο είναι ένας καταξιωμένος Κεφαλονίτης κιθαριστής και συνθέτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο αλλά ζει κυρίως στην Αθήνα.

Έχει να επιδείξει ένα σημαντικό συνθετικό έργο για κιθάρα αλλά και συνεργασίες σε εμβληματικά έργα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως: Τα Παράλογα (), το Καπνισμένο Τσουκάλι (Χρήστος Λεοντής – ), Ο Στρατής ο Θαλασσινός Ανάμεσα στους Αγάπανθους (Γιάννης Μαρκόπουλος – Γιώργος Σεφέρης), η Ποδηλάτισσα (Μιχάλης Τρανουδάκης – Οδυσσέας Ελύτης) κ.α..

Έχει εκδώσει σε CD τρία έργα για κιθάρα. Τα δύο από αυτά ήταν soundtrack σε ταινίες της Μυρτώς Παράσχη (Η Επανάσταση της Σιωπής & Ιερός Βράχος).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια στο Youtube, το ένα σε ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη και το άλλο σε στίχους δικούς του, με τη φωνή της Ηρώς Καλλιγά.

Ο Γεράσιμος Πυλαρινός μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα σχετικά με την ενασχόλησή του με το τραγούδι και είπε ότι είναι κάτι που τον ενδιέφερε από νεαρή ηλικία. Κατά καιρούς έγραφε τραγούδια τα οποία δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. «Πριν  2-3 χρόνια αποφάσισα ν’ αρχίσω να τα ηχογραφώ. Μέχρι τώρα έχω ηχογραφήσει περίπου δέκα τραγούδια, με την , την , με την Εύα Ξένου, τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Όλα έχουν στίχους δικούς μου εκτός από το τραγούδι της Πολυδούρη», μας είπε.

Ακούστε το υπέροχο «Μόνο γιατί μ’ αγάπησες» σε ποίηση της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας.

Δύο ακόμη τραγούδια σε στίχους του συνθέτη, με την Ηρώ Καλλιγά.

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης τραγουδά Γεράσιμο Πυλαρινό

Ένα λαϊκό τραγούδι με την Μαρία Δήμα

Δύο τραγούδια με την Εύα Ξένου

Βαρκαρόλα της Μεσογείου (για κιθάρα)

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα