Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και τον Απόπλου επισκέφτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και τον Απόπλου επισκέφτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και τη δουλειά που γίνεται στον Απόπλου

Τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς  αλλά και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «» επισκέφτηκε εχθές το πρωί η Ευρωβουλευτής και υποψήφια με τον στις .

Αρχικά ενημερώθηκε για την κατάσταση στο νοσοκομείου από τον διοικητή κ. Βιβλάκη, στη συνέχεια συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και τέλος επισκέφτηκε τον Απόπλου και ενημερώθηκε για την δουλειά που γίνεται εκεί στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων από τους εργαζόμενους.

Βιβλάκης: Το πρόβλημα δεν είναι η υποστελέχωση

Η κ. Κούνεβα θέλησε να μάθει τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου. Από την άλλη πλευρά ο κ. Βιβλάκης αναφέρθηκε στις προσλήψεις 4 γιατρών που έχουν δρομολογηθεί αλλά και για τις 10 προσλήψεις επικουρικού και 10 μόνιμου προσωπικού (νοσηλευτές, διοικητικοί κ.α.).

Πρόσθεσε όμως ότι, για τον ίδιο, το βασικό πρόβλημα, δεν είναι η υποστελέχωση, με νοσηλευτικό προσωπικό, ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό, αλλά η οργάνωση των δομών υγείας στην κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη το νοσοκομείο να ξεφύγει από τις εργολαβίες στον τομέα της καθαριότητας και του κέτερινγκ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σε ορισμένα σημεία η ευρωβουλευτής δεν φάνηκε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που πήρε και επέμεινε να μάθει συγκεκριμένα στοιχεία για το νοσοκομείο όπως τον αριθμό των προσλήψεων και την πορεία τους, τα στοιχεία του προϋπολογισμού, τους λόγους για τους οποίους δεν έρχονται γιατροί στην Κεφαλονιά αλλά και τις δράσεις που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Σε αυτά θα αναφερθούμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Επίσης, το σωματείο των εργαζομένων δεν δέχτηκε να συναντήσει την κ. Κούνεβα. Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά.

Απόπλους: Πρόβλημα και ο εθισμός στο διαδίκτυο

Στη συνέχεια η κ. Κούνεβα επισκέφτηκε τον Απόπλου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αναφέρθηκε στα προγράμματα πρόληψης κατά των εξαρτήσεων που «τρέχει» ο Απόπλους στα σχολεία, για τις ημερίδες ενημέρωσης για διάφορα ήδη εθισμού αλλά και τη νέα μορφή εξαρτήσεων από του διαδίκτυο και τα net games.