Ψηφίστε για το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Ψηφίστε για το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Το Σχολείο μας, 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου «ΡΟΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ» συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Quality Net Foundation, για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (198746/Δ7) (bravoschools.gr).

Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν 300 με 700 συμμετοχές.

Eco School

Οικολογικά Σχολεία

«Γκρι Σχολεία …

Πράσινα Αποτυπώματα…»

Με αφορμή κείμενο στο βιβλίο των Αγγλικών για τις οικολογικές πόλεις ξεκίνησε, με το 1ο τμήμα της Β΄Γυμνασίου ένα πρότζεκτ με θέμα τα οικολογικά σχολεία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, συνάντησαν το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», που αποτελεί διεθνές δίκτυο, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παδείας και Θρησκευμάτων, έχει ως  συντονιστικό φορέα τη Διεύθυνση Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Β¨Αθήνας και εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και συντονίζεται  διεθνώς από το FEE (Foundation for Environmental Education).

Ο στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η και η αλλαγή στάσης των μαθητών σε σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα» (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς), καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και την μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό).

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες) και έχει σχεδιαστεί ώστε να ενθαρρύνει όλο το σχολείο να κινητοποιηθεί και να αναλάβει δράση για το περιβάλλον. Ενθαρρύνει, επίσης, την συνεργασία μεταξύ μαθητών, καθηγητών, γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη αποτελεσματικότερης περιβαλλοντικής δράσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, ξεκίνησαν με τη δημιουργία αφίσας και ερωτηματολογίου, που θα διανεμηθεί σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, θα αποκωδικοποιηθεί και θα ακολουθηθεί από τη σύνταξη προτάσεων.

Εντωμεταξύ, προετοιμάζεται τραγούδι των οποίων τους στίχους και τη μουσική θα γράψουν οι ίδιοι οι μαθητές και βίντεο που θα αποσταλεί στο διεθνή διαγωνισμό των eco schools.

Σοφία Γεωργακάκη

Ενημερωθείτε & αναδείξτε τις καλύτερες πρακτικές

για να ενταχθεί το σχολείο μας στο

Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 

ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας.

Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, είναι σημαντική η ανάδειξη και η στήριξη των δράσεων απ’ όλους!

Σας παρακαλούμε να επισκεφτείτε το: https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/3o-gymnasio-argostolioy-quotrokkos-xoidasquot.551.html μας και στο οποίο μπορεί να υποβάλλει το κοινό την ψήφο του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

http://3gym-argost.kef.sch.gr/wordpress/

 

Διάρκεια ψηφοφορίας : από 20/5 έως 2/6.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Η Διευθύντρια