Άκης Τσελέντης προς δημάρχους: Ελέγξτε πρώτα τα σχολεία

Άκης Τσελέντης προς δημάρχους: Ελέγξτε πρώτα τα σχολεία

Ανοικτή επιστολή προς όλους τους νέους δημάρχους που εκλέχθηκαν πανελλαδικά απέστειλε ο καθηγητής Σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις την ασφάλεια των σχολείων.

Αγαπητοί κ.κ. Δήμαρχοι

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Εύχομαι η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και αντάξια των προσδοκιών των εκλογέων σας.

Θα μου επιτρέψετε μία παρέμβαση-παραίνεση τώρα στην αρχή της νέας σας θητείας, αφού σας δηλώσω ότι δεν με ενδιαφέρει ο κομματικός σχηματισμός με τον οποίο εκλεγήκατε. Όπως ίσως γνωρίζετε ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Σημαία της προεκλογικής μου καμπάνιας ήταν η Πολιτική Προστασία. Δεν εκλέχθηκα αλλά αυτό δεν σταματά το ενδιαφέρον μου. Ως ειδικός στο θέμα γνωρίζω ότι στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας πάσχουμε σαν χώρα. Είμαστε ουσιαστικά αθωράκιστοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές, είτε είναι σεισμοί, είτε πυρκαγιές, είτε πλημμύρες. με σοβαρές δομικές βλάβες, δημόσια κτίρια εγκαταλελειμμένα, δάση παραμελημένα, ρέματα μπαζωμένα κ.λπ. Και τα αποτελέσματα τα ζήσαμε στη Μάνδρα, στο Μάτι, σε σχολεία που έπαθαν ζημιές από σεισμούς και ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέσα παιδιά.

Γνωρίζω και είμαι βέβαιος ότι ο σκοπός που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου σας είναι η προσφορά στους δημότες σας. Γι αυτό το λόγο ως ειδικός σας προτείνω να ξεκινήσετε τη θητεία σας με ένα έργο ανέξοδο που θα σώσει ζωές.

Οι τεχνικές σας υπηρεσίες διαθέτουν μηχανικούς. Συγκροτήστε ένα κλιμάκιο και μία φορά την εβδομάδα ελέγξτε κτίρια. Ξεκινήστε από τα σχολεία σας που είναι άμεση ανάγκη. Δείξτε από την αρχή έμπρακτα ότι δίκαια σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Άκης Τσελέντης

Καθηγητής Σεισμολογίας

Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Τ. υποψήφιος Ευρωβουλευτής