Αρ. Μπατιστάτος στα Κεφαλονίτικα Νέα: Μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη η επιλογή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρ. Μπατιστάτος στα Κεφαλονίτικα Νέα: Μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη η επιλογή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη μιλάει στα Κεφαλονίτικα Νέα

Στα Κεφαλονίτικα Νέα μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής με τον στον Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης, .

Το νέο πρόσωπο στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή και ευθύνη» την επιλογή του «από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για την εκπροσώπηση του κόμματος στις εθνικές εκλογές, δίπλα στην Αφροδίτη Θεοπεφτάτου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είνα η μοναδική πολιτική δύναμη στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, η οποία μπορεί να εγγυηθεί βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».

Η σχέση του κ. Μπατιστάτου με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, μόλις αποστρατεύτηκε από τις Ενοπλες Δυνάμεις. «Ήμουν 31 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του Ταξιάρχου, και αμέσως μετά έγινα μέλος του κόμματος. Η σχέση μου με το κόμμα υπήρχε και πιο πριν, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορούσα να είμαι μέλος κανενός κόμματος. Έτσι λοιπόν, η κομματική μου σχέση ξεκίνησε μόλις αποστρατεύτηκα και βρέθηκα στη γραμματεία του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένα τμήμα της  Κεντρικής Επιτροπής».

Ο κ. Μπατιστάτος έχει σπουδάσει παράλληλα στο Πάντειο, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

«Μπορούμε να καλύψουμε την απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία»

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι η απόσταση «ασφαλώς και μπορεί να καλυφθεί γιατί είναι τελείως διαφορετικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές η κοινωνία δεν αποφασίζει για κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά στις επιλογές της κοινωνίας και του κόσμου όταν αποφασίζει για τον επόμενο πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, για το ποιος θέλει να διαχειριστεί την τύχη του».

Χαρακτήρισε επίσης ως πιο «χαλαρή» την ψήφο στις ευρωεκλογές ενώ αναζητώντας τα αίτια της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα, απάντησε ότι «ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει το νόημα των ευρωεκλογών, το οποίο ήταν ένα αντιδεξιό μέτωπο σε όλη την Ευρώπη. Η κοινωνία δεν το εξέλαβε ως σημαντικό και γι’ αυτό ήρθε και αυτή η μεγάλη διαφορά».

Στροφή προς την Κεντροαριστερά και την Σοσιαλδημοκρατία

Ο κ. Μπατιστάτος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την τρίτη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας να προέρχεται από την Κεντροαριστερά, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το άνοιγμα του κόμματος προς την Σοσιαλδημοκρατία, στην προσπάθεια που γίνεται για τη δηιουργία μιας Προοδευτικής Συμμαχίας, όπως την ονομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0