Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση ΝΔ

Αποκαλυπτικός σχετικά με τους βασικούς σχεδιασμούς του όσον αφορά στο νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης ΝΔ ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του στο Open TV, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε και μερικές από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του, αν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητές του, την κατάργηση του πανεππιστημιακού ασύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα περιμένετε ότι άμεσα θα καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν θα αλλάξει. Δεν θα τροποποιηθεί, απλά θα καταργηθεί και το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος χώρος. Θα μπορεί δηλαδή να παρεμβαίνει η αστυνομία, εφόσον διαπιστώνεται ότι τελείται κάποιο έγκλημα, χωρίς να χρειάζεται έγκριση, συμβούλια».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τη μορφή που θα έχει η κυβέρνησή του, λέγοντας ότι «το πρώτο νομοσχέδιό μας θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Και δεν θα αφορά μόνο πόσα υπουργεία θα έχουμε. Θα είναι ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό. Ενδεχομένως με μία εξαίρεση, δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές υπουργούς. Οι αναπληρωτές υπουργοί είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ -ένας υπουργός που αναφέρεται στον πρωθυπουργό, αλλά όχι στον προϊστάμενό του. Ενδεχομένως να πρέπει να υπάρχει μια εξαίρεση, θα την καταλάβετε όταν τη δείτε. Δεν θα έχει λοιπόν αναπληρωτές Υπουργούς, θα έχει υπουργούς και υφυπουργούς το σχήμα αυτό».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε πολύ ψηλά στις προταιρεότητες της κυβέρνησής του την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, λέγοντας ότι «ένα από τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία θα φέρει η επόμενη κυβέρνηση θα αφορά την ψήφο των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, για να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2020, ξεκαθάρισε ότι «ο προϋπολογισμός αυτός, που είναι ο πρώτος που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα συμπεριλαμβάνει τις μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί. Ξεκινώντας με το φόρο στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από εμένα, είναι αδιαπραγμάτευτες».

Πηγή – Περισσότερα: Το Ποντίκι