Η Μεσόγειος καλεί σε βοήθεια και οι μαθητές της Πυλάρου έτρεξαν για… Πρώτες βοήθειες.

Η Μεσόγειος καλεί σε βοήθεια και οι μαθητές της Πυλάρου έτρεξαν για… Πρώτες βοήθειες.

Μικροί και μικρές "δημοσιογράφοι", άφησαν τα μολύβια και τα τετράδια τους και πήραν μικρόφωνο για να καταγράψουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα των θαλασσών αλλά και ζητήματα αλιείας από τον "καπετάνιο" της Αγ. Ευφημίας, τον κύριο Μάκη Τζάνο, ο οποίος φυσικά και μίλησε ξεκάθαρα, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα των μαθητών της περιοχής. 

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία του Δημοτικό Σχολείο της Πυλάρου, παρουσιάστηκε κατά την “τελετή” λήξης του φετινού σχολικού έτους, στα Μακρυώτικα όπου και η έδρα του σχολείου, την Παρασκευή που μας πέρασε.

Το Δημοτικό της Πυλάρου συμμετείχε με σχολεία της χώρας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε ένα… διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής για την Μεσόγειο με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στην θαλάσσια μόλυνση και πιο συγκεκριμένα στην καταστροφική μάστιγα των πλαστικών στην Μεσόγειο.

Μαθητές και μαθήτριες της Πυλάρου, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και την συνδρομή του διευθυντή τους, σχεδίασαν το δικό τους λογότυπο για την προστασία των θαλασσών, ενώ με στίχους που έγραψαν και μεταφράστηκαν στα αγγλικά, συμμετείχαν σε ένα κοινό με άλλες χώρες τραγούδι για τις “Πρώτες βοήθειες” για την μολυσμένη Μεσόγειο, που είναι και ο τίτλος της εκστρατείας.

Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής e twinning ” First aid for a polluted Med” η Δ’ Δημοτικού του Δ.Σ. Πυλάρου πήρε συνέντευξη από έναν ψαρά της περιοχής σχετικά το πρόβλημα της θαλάσσιας μόλυνσης.

Έτσι, μικροί και μικρές “δημοσιογράφοι”, άφησαν τα μολύβια και τα τετράδια τους και πήραν μικρόφωνο για να καταγράψουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα των θαλασσών αλλά και ζητήματα αλιείας, από τον “καπετάνιο” της Αγ. Ευφημίας, τον κύριο Μάκη Τζάνο, ο οποίος φυσικά και μίλησε ξεκάθαρα, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα των μαθητών της περιοχής.

Ας δούμε το σχετικό video της συνέντευξης:

σ.α/Κεφαλονίτικα Νέα