Με σκληρή γλώσσα ο Σωτήρης Κουρής κατά Γαλιατσάτου και Θεοπεφτάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Με σκληρή γλώσσα ο Σωτήρης Κουρής κατά Γαλιατσάτου και Θεοπεφτάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

"Με μία βουλευτή ανύπαρκτη και με ένα Περιφερειάρχη αναποτελεσματικό και αδιάφορο η Κεφαλονιά μας έχασε την ευκαιρία για την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς" .

“Παγκόσμια ημέρα Μουσείων σήμερα και η μας με την πλούσια Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομικά δεν έχει κανένα Μουσείο .

Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς του 2014 μας στέρησαν το Μουσείο Αργοστολίου .

Η Σάμη βρίσκεται χωρίς Μουσείο , ο Πόρος το ίδιο .

Το Ληξούρι μας που έχει κτιριακές εγκαταστάσεις ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι πρέπει να βάλουμε μέσα .

ΝΤΡΟΠΗ , 5 χρόνια περιφερειακής Αρχής Γαλιατσάτου
και 4 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μe μία βουλευτή ανύπαρκτη , ακόμη βρισκόμαστε στις συσκέψεις , χωρίς αποφάσεις και ιδιαίτερα χωρίς εργα .

Το Κοργιαλενειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο χωρίς προστασία και με χιλιάδες εκθέματα να σαπίζουν είτε στίς προθήκες είτε στα υπόγεια .
ΝΤΡΟΠΗ , 5 χρόνια Περιφερειακής Αρχής Θ . Γαλιατσάτου και 4 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μία βουλευτή ανύπαρκτη ,
βρισκόμαστε στήν ίδια κατάσταση όπως μετά τους σεισμούς του 2014.

Τα ιστορικά και πολιτιστικά μας μνημεία , της Μυκηναϊκής περιόδου , αρχαιες πολεις Τετραπολις και των μετέπειτα Ιστορικών περιόδων , Καστρα Αγίου Γεωργίου και Ασσου , αναξιοποίητα και εγκατελειμμένα στον χρόνο και χώρο .

ΝΤΡΟΠΗ , 5 Χρόνια Περιφερειακής Αρχής Θ. Γαλιατσατου και 4 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, και μία βουλευτή ανύπαρκτη και ο πολιτιστικός μας πλούτος είναι εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος .

Με μία βουλευτή ανύπαρκτη και με ένα Περιφερειάρχη αναποτελεσματικό και αδιάφορο η Κεφαλονιά μας έχασε την ευκαιρία για την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς .

Η Κεφαλονιά μας έχασε την ευκαιρία της δημιουργίας των πολιστικών και Ιστορικών Έργων υποδομής , με τα οποία θα είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την Ιστορική και Πολιτιστική ανάταση και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη” .

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης .
Περιφερειακός Συμβουλος ΠΙΝ .