ΝΔ: Επίθεση Λουκέρη στη ΝΟΔΕ – Τι απαντούν Κουλουμπή, Κατσιγιάννης

ΝΔ: Επίθεση Λουκέρη στη ΝΟΔΕ – Τι απαντούν Κουλουμπή, Κατσιγιάννης

Επίθεση στην τοπική εξαπολύει ο πρ. πρόεδρος Βαγγέλης Λουκέρης, λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την «διορισμένη» και καταγγέλλοντάς την για «αφωνία και απουσία».

Ο πρ. πρόεδρος καλεί σε συστράτευση με και στήριξη «στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη» όμως χρεώνει στη ΝΟΔΕ την «απώλεια των δήμων από τους Νεοδημοκράτες διεκδικητές τους», εξαιρώντας την Ιωάννα Μαρκέτου από την κριτική του.

Η ανακοίνωση του Βαγγέλη Λουκέρη

Με το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση που μου επιτάσσει η εικοσιπενταετής και πλέον κομματική μου θητεία στην , εκ των οποίων μάλιστα δώδεκα χρόνια στην θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες των νησιών μας να συμπαραταχθούμε στην προσπάθεια του κόμματος, να λάβουμε μέρος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να δώσουμε με την ψήφο μας την αυτοδυναμία που χρειάζεται η ΝΔ ώστε να προχωρήσει στην εθνική, θεσμική, και οικονομική ανάταξη της Ελλάδος και να κλείσει οριστικά την διακυβέρνηση της χώρας από την χειρότερη, μεταπολεμικά, κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ’’ της πρώτης φοράς αριστεράς’’.
Από την προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς.

Πέρα από πικρίες, συμπάθειες, αντιπάθειες που ο καθένας μας μπορεί να έχει είτε από τις αλλαγές και τις ανακατανομές στην σύνθεση του ψηφοδελτίου, όσο και από την απαράδεκτη αφωνία και απουσία της διορισμένης ΝΟΔΕ από τα πολιτικά τεκταινόμενα που οδήγησε στην απώλεια των δήμων από τους Νεοδημοκράτες διεκδικητές τους (αυτό δεν ακουμπά φυσικά την κ. Ιωάννα Μαρκέτου, η οποία αγωνίζεται στη ΝΟΔΕ μόνη της) κανείς δεν πρέπει να μην προσέλθει στην κάλπη και να στηρίξει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για μένα μοναδικός μου οδηγός πάντα ήταν και είναι η συνείδησή μου και η αίσθηση χρέους προς την παράταξη και προς την πατρίδα.

Φίλες και φίλοι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες είμαι παρών, είμαι μαζί σας είμαι δίπλα σας. Είμαι εδώ αφοσιωμένος σε σταθερές αρχές και αξίες.
Έχω ξεκάθαρη αντίληψη για τα δημόσια αξιώματα.
Είμαι εδώ για να υπηρετώ την πατρίδα και την παράταξή μου.
Αυτή είναι η πυξίδα μου.
Απέναντί σας, απέναντι στην πατρίδα και στον τόπο μας ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Ας συστρατευτούμε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη.
Μετά τις νικηφόρες εκλογές θα μπορούμε να μιλήσουμε πολιτικά για όλα όσα συνέβησαν πριν από αυτές.

ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης

 

Τι απαντά ο

Ο τέως πρόεδρος της ΝΟΔΕ, απάντησε στον Β. Λουκερη από το Facebook σε εξίσου σκληρή γλώσσα, σημειώνοντας ότι η ΝΟΔΕ λειτουργεί «υποδειγματικά», κατηγορώντας τον προηγούμενο πρόεδρο για την ώρα που βρήκε να ασκήσει την κριτική του αλλά και για το περιεχόμενο της κριτικής αυτής.

Το σχόλιο του Αντώνη Κατσιγιάννη (πηγή: kefaloniatimes.gr)

Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς αυτοδυναμία όπως αποτυπώθηκε σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας απόψε. Εάν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, απλά σκεφτείτε το μέγεθος αυτού του γεγονότος σε αντιπαραβολή με το ότι ποτέ στον Τσίπρα δεν δόθηκε από τον ελληνικό λαό αυτοδυναμία.

Εδώ στην Κεφαλονία γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να κατακτηθεί η έδρα, μετά το 2007 και την τότε νίκη του Αλεξάνδρου Παρίση.

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι η ΝΟΔΕ, η οποία λειτουργεί υποδειγματικά, άνοιξε τις πόρτες της και αγκάλιασε και τους τρεις υποψηφίους για το νομό μας.

Και ενώ συμβαίνουν όλο τα παραπάνω πανελλαδικά αλλά και τοπικά, “ξεπροβάλλει” ο έμπειρος με τα πολλά κομματικά ένσημα και δηλώνει ότι θα στηρίξει τη ΝΔ, παρά την αφωνία της ΝΟΔΕ!!!! και τις πικρίες, συμπάθειες ή αντιπάθειες για την ανακατανομή του ψηφοδελτίου και καταλήγει, οτι μετά τις νικηφόρες εκλογες θα “μιλήσουμε” για όσα συνέβησαν πριν από αυτές.

Μα καλά, είναι σοβαρά τώρα αυτά. Έχει ο κόσμος τις έννοιες του, θα ασχολείται και με …..

Υ.Γ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος έμπειρος με πολλά κομματικά ένσημα, πως γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παλική να πάρει το 2019 παραπάνω ψήφους από τα 2014;

Υ.Γ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος έμπειρος με πολλά κομματικά ένσημα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παλική είχε τέτοιο ρεύμα γιατί δεν κατέβασε δημοτικό ψηφοδέλτιο; Συγκεκριμένα γιατί απέσυρε το ψηφοδέλτιο που είχε δηλώσει ότι κατέβαινε στις εκλογές;

: Δεν θα μιλήσω, ευχαριστώ που σεβάστηκε το πένθος μου

Τα Κεφαλονίτικα Νέα επικοινώνησαν με την νυν πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την ουσία των λεγομένων του κ. Λουκέρη, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα. Πρόσθεσε όμως ότι ο κ. Λουκερης, παρότι γνώριζε το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που είχε η ίδια (εχθές έθαψε τον θείο της, μετά από δεκαήμερο αγώνα στο νοσοκομείο), σχολίασε ότι τον «ευχαριστεί για τον σεβασμό».

 

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα