Χάλκινο

Χάλκινο

Την 3η θέση που έλαβε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές στην Κεφαλονιά, καλείται να υπερασπιστεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το ΚΚΕ.

Το ιστορικό κόμμα της αριστεράς και της εργατικής τάξης που στα δικά μας… νερά όχι απλά διατήρησε τις δυνάμεις του, οδηγώντας πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο σε εθνικό επίπεδο για στασιμότητα, αλλά σημείωσε σημαντική επιτυχία με την κατάκτηση… χάλκινου μεταλλίου, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η συνεχή παρουσία της υποψήφιας για την Περιφέρεια, Αλεξάνδρα Μπαλού, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Για το τοπικό ΚΚΕ όμως τώρα αρχίζει μια ακόμη δύσκολη μάχη κι αυτό γιατί όλο το… γνωστό στελεχικό δυναμικό του έχει ήδη “ριχτεί”(και κάποια από αυτά εκλεγεί) στον εκλογικό στίβο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Έτσι, για να διατηρήσει το… χάλκινο μετάλλιο, θα πρέπει ή να επιλέξει πρόσωπο εκτός των γνωστών στελεχών του κόμματος ενδεχομένως και εκτός του στενού πυρήνα του, αποφεύγοντας μια πιθανή ανακύκλωση προσώπων ή να ξαναδοκιμάσει ένα από τα στελέχη που θα κάνουν την διαφορά, όπως ήταν η κα Μπαλού, η επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.