Αμπελουργός

Αμπελουργός

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφέρεται στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφασή του να καταργήσει την εγκύκλιο που έδινε την δυνατότητα σε πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μετανάστες,  να αποκτήσουν ΑΜΚΑ.

Στην ανάρτησή του αυτή, εκείνο που προκαλεί ήδη μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η τελευταία του φράση ότι ¨η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι“.

Πέρα από την ουσία της απόφασής του να καταργήσει την συγκεκριμένη εγκύκλιο, ενδιαφέρον παρουσιάζει σύμφωνα με την… επίμαχη φράση του, οι… κυβερνητικές αρμοδιότητες που φαίνεται πως “αναλαμβάνει” με την συγκεκριμένη διατύπωση, καθώς η δήλωσή του αυτή “μπαίνει” στα νερά και άλλων υπουργείων, όπως για παράδειγμα του υπουργείου Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, του πρώην Μεταναστευτικής πολιτικής, του υπουργείου Υγείας και φυσικά…. λόγω αμπελιού, Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μένει, τώρα, να δούμε αν οι συναρμόδιοι υπουργοί και άλλα μέλη της κυβέρνησης, υιοθετούν την συγκεκριμένη διατύπωση του κυρίου υπουργού που από θέματα… εργασίας περνά σε αρμοδιότητες… συναδέλφων του.

σ.α