Ασθενής και… υπουργός

Ασθενής και… υπουργός

Το συγκεκριμένο γεγονός μας θύμισε γνωστό μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με την ευκαιρία της επίσκεψης του Νάσου Ηλιόπουλου στην Κεφαλονιά αυτές τις ημέρες.

Στο μακρινό, τουλάχιστον με τον πολιτικό χρόνο, 2010,  ο τότε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, κατά την διάρκεια επεισοδίων με την Αστυνομία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρέθηκε χτυπημένος να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο μετέπειτα αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης αλλά και υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, και στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν δέχτηκε την επίσκεψη του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Από την στιγμή εκείνη και μέχρι και σήμερα αναπτύχθηκε μια ισχυρή πολιτική φιλία και μια σχέση εκτίμησης, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να ανέρχεται τα σκαλιά της ιεραρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ καθόλου τυχαία, καθώς ο ίδιος εκτός από… ασθενής, είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.