Αυτοί είναι οι δύο λιμενικοί που έσωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα στη Σάμη

Αυτοί είναι οι δύο λιμενικοί που έσωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα στη Σάμη

Σήμερα το πρωί, στη , δύο λιμενικοί έσωσαν από βέβαιο πνιγμό μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρισκόταν στη θάλασσα έχοντας χάσει τις αισθήσεις της. Την ανέσυραν, τις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και εκείνη μετά από λίγο ανέκτησε τις αισθήσεις της.

Η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς ανακοίνωσε πριν από λίγο τα ονόματά τους.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο του Λιμενικού Τμήματος Σάμης Κεφαλονιάς Ανθ/ρχο Λ.Σ. ΣΠΕΤΣΕΡΗ Ανδρέα και τον εκτελούντα Υπηρεσία Αρχ/στη Λ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αργύριο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Λιμενικού Τμήματος Σάμης Κεφαλονιάς Ανθ/ρχο Λ.Σ. ΣΠΕΤΣΕΡΗ Ανδρέα και τον εκτελούντα Υπηρεσία Αρχ/στη Λ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αργύριο για την άμεση επέμβαση τους σε περιστατικό κολυμβήτριας που βρισκόταν σε κίνδυνο πρωινές ώρες σήμερα πλησίον του λιμένα Σάμης.

Οι ανωτέρω, παρά το γεγονός ότι η κολυμβήτρια είχε χάσει τις αισθήσεις της, κατάφεραν πέφτοντας στην θάλασσα να την ανασύρουν στην στεριά και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, να την επαναφέρουν στην ζωή.

Η διάσωση της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα είναι αυτονόητο καθήκον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ωστόσο, η ετοιμότητα ,η οργάνωση και η άψογη εκτέλεση της επιχείρησης από τους ανωτέρω συναδέλφους μας ήταν αυτά που έφεραν το αίσιο αποτέλεσμα και μας κάνουν περήφανους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Σπυρίδων ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0