Γιατί αργούν τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας

Γιατί αργούν τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας

Ένα από τα προβλήματα που έχει προκύψει, τόσο σε αυτές, όσο και στις προηγούμενες εκλογές (ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές), αφορά στην ενημέρωση σχετικά με τη σταυροδοσία.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, που μαζί με τον Θάνο Κατσαρό είναι οι υπάλληλοι της περιφέρειας που πήραν επάνω τους το βάρος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τοπικά, μέσα από το ειδικό site της περιφέρειας, εξήγησε τους λόγους, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σάκη Βούτου, στον Ionian Galaxy.

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί δεν έχουμε όλα τα έντυπα μετάδοσης. Έγινε κάποια παρερμηνεία, μάλλον, από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να συμπληρώσουν ένα συγκεκριμένο έντυπο. Το έντυπο αυτό είχε κάποια κωδικοποίηση από την εταιρεία. Έγινε κάποια παρανόηση και δυστυχώς, ή δεν τα συμπλήρωσαν όλοι αυτά τα έντυπα ή τα έντυπα μετάδοσης έχουν μείνει μέσα στους εκλογικούς σάκους. Ο εκλογικός σάκος δεν ανοίγεται, παρά μόνο σε περίπτωση σφάλματος, οπότε είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αυτά που λείπουν. Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουμε τελικά να τα πάρουμε, σε κάθε περίπτωση πάντως αυτά θα ανακοινωθούν επίσημα από το Πρωτοδικείο.

Τώρα, αν μπορέσουμε τελικά να τα πάρουμε, θα καταχωρήσουμε και αυτά».

Πάντως, ο κ. Ευαγγελάτος, σημείωσε πως τα αποτελέσματα που θα απομένουν δεν προβλέπεται να αλλάξουν τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας έχουν δημιουργήσει ειδική εφαρμογή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η οποία, σε αντίθεση με την εφαρμογή του υπ. Εσωτερικών, δίνει τη δυνατότητα για την προβολή των αποτελεσμάτων, όχι μόνο συγκεντρωτικά, αλλά και αναλυτικά, ανά εκλογικό τμήμα ή χωριό, σε αντίθεση με αυτήν του υπουργείου Εσωτερικών που δείχνει μόνο συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα ανά δήμο.

Αρχικά οι υπάλληλοι έπρεπε να καταχωρήσουν τα αποτελέσματα στην εφαρμογή του υπουργείου, όμως, όπως είπε ο κ. Ευαγγελάτος, γίνεται μία προσπάθεια να περαστούν και στην εφαρμογή της Περιφέρειας ώστε να υπάρχει πιο αναλυτική αποτύπωση του αποτελέσματος.