Μία σημαντική δωρεά που παραλίγο να περάσει στα… κρυφά – 70 κούτες με βιβλία χάρισε ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος στην Ιακωβάτειο

Μία σημαντική δωρεά που παραλίγο να περάσει στα… κρυφά – 70 κούτες με βιβλία χάρισε ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος στην Ιακωβάτειο

Ο παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές δημοσιογραφικές φυσιογνωμίες στην .

Μπορεί να έχει περάσει τα 70, όμως παραμένει ένας μάχιμος δημοσιογράφος, που παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα, με επιτόπια ρεπορτάζ, την ώρα που άλλοι, νεώτεροι συνάδελφοί του, με πολύ περισσότερες φυσικές δυνάμεις, «δημοσιογραφούν» εξ αποστάσεως, με την ασφάλεια αλλά και την ανία του copy-paste, αντιγράφοντας ή «κλέβοντας» τα κείμενα ακόμη και του ίδιου του Σπύρου.

Επίσης, η στήλη του «Αστοχίες» είναι ίσως μία από τις ιστορικότερες της Κεφαλονιάς, με καυστικό πολιτικό σχόλιο, και με την προσωπική ματιά του… «Μπάρμπα Στρουμφ», όπως τον αποκαλούν συχνά, πολιτικοί και συνάδελφοι. Συχνά, δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με ισχυρούς άνδρες της πολιτικής σκηνής της Κεφαλονιάς, και αυτό το πλήρωσε πολλές φορές με πόλεμο, ενίοτε και με χτυπήματα κάτω από τη μέση, ενώ η δημοσιογραφική ιστορία του στην Κεφαλονιά δεν περιορίζεται στο kefalonianews.gr, αφού πιο πριν ήταν από τα βασικούς συντελεστές του ιστορικού «Ζιζάνιο» στα FM. Επίσης είχε για χρόνια βιβλιοπωλείο στο Αργοστόλι.

Εδώ με τον Σάκη Βούτο, κι αυτόν πολλά χρόνια δημοσιογράφο στην Κεφαλονιά

Τα βιβλία μιας ζωής

Πριν λίγες εβδομάδες δώρισε 70 κούτες με βιβλία στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, ζητώντας μάλιστα από τους υπεύθυνους να μην δώσουν έκταση στο θέμα. Άλλοι θα το είχαν κάνει πρωτοσέλιδο προκειμένου να επιδείξουν την… μεγαλοσύνη τους. Όχι όμως ο Σπύρος.

Η… είδηση «θάφτηκε», όπως ζήτησε ο ίδιος, κάτω κάτω σε ένα δελτίο τύπου της Ιακωβατείου, στις ευχαριστίες.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι τα βιβλία αυτά δεν προέρχονται από το παλιό του βιβλιοπωλείο. Αυτά τα είχε δωρίσει πριν από χρόνια στην Ιθάκη.

Πρόκειται για την προσωπική του βιβλιοθήκη, τα βιβλία μιας ζωής, όπως μας είπε όταν τον ρωτήσαμε, τα οποία δώρισε με γενναιοδωρία, κρατώντας μόνο λίγα αγαπημένα βιβλία κοντά του.

 

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα