Νάσος Ηλιόπουλος: «Ναι» σε μετεκλογική συνεργασία με το Μέρα25 – Τουλάχιστον ο Μπακογιάννης δεν φοβήθηκε τα debate όπως ο Κυριάκος

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ναι» σε μετεκλογική συνεργασία με το Μέρα25 – Τουλάχιστον ο Μπακογιάννης δεν φοβήθηκε τα debate όπως ο Κυριάκος

Την πρόθεση του να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με όλα τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία, επανέλαβε ο , κατά την επίσκεψή του στην . Μέσα στα κόμματα αυτά, συμπεριέλαβε και το ΜέΡΑ 25, του Γιάνη Βαρουφάκη. Όταν μάλιστα τον ρωτήσαμε τι θα κάνει ο , σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν αυτές οι προσπάθειες, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε ότι «ένα εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί δυναμικές» και δήλωσε σίγουρος ότι, εάν ο είναι πρώτο κόμμα, ακόμη και χωρίς αυτοδυναμία, θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ακούστε το ηχητικό της απάντησης του κ. Ηλιόπουλου

Τουλάχιστον ο Κ. Μπακογιάννης δεν φοβήθηκε τα debate.

Σε ερώτηση που του έγινε για το πώς είδε τον προεκλογικό αγώνα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, απάντησε χαρακτηριστικά: «Τουλάχιστον εκείνος δεν φοβήθηκε τα debate όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάναμε περίπου 10 debate μαζί».

«Δώσαμε πρόσβαση στα νοσοκομεία στους ανασφάλιστους, αλλά τα κάναμε και πλεονασματικά»

Μιλώντας για το θέμα της υγείας, ο  κ. Ηλιόπουλος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης λέγοντας ότι το 2015, τα δημόσια νοσοκομεία είχαν έλλειμμα 735 εκ.. Αυτή τη στιγμή, ενώ εξασφαλίστηκε η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους και διαγράφηκαν περίπου 28εκ. χρέη από νοσήλεια που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη περίοδο, τα νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα  260 εκ.

«Το 2015, η κοινωνική ασφάλιση είχε έλλειμμα πάνω από 1 δισ., αυτή τη στιγμή ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός με περισσότερα από 800 εκ., την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία  των ελ. επαγγελματιών πληρώνουν μικρότερες εισφορές».

Η αλήθεια για το «Υπερταμείο»

Ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων απάντησε και για το θέμα του «Υπερταμείου» που κατά πολλούς αποτελεί «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας. Αρνήθηκε τον όρο απαντώντας ότι το ταμείο έχει δημιουργηθεί για την αξιοποίηση ακινήτων που πριν βρίσκονταν προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και των πολιτών. Έφερε μάλιστα αρκετά παραδείγματα.

«Το γεγονός ότι τα Λιπάσματα, μία τεράστια έκταση που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ, πήγαν στον Δήμο. Το γεγονός ότι το παραλιακό μέτωπο που ήταν στην Πάτρα, και ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ, μία τεράστια έκταση, τριάντα χρόνια αίτημα του πατραϊκού λαού, πήγαν στο Δήμο. Το γεγονός ότι μία σειρά από στρατόπεδα σ’ όλη τη χώρα, που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ για «σκότωμα», αυτή τη στιγμή παραχωρούνται σε δήμους. Το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ που ήταν ιδιωτικοποιημένος και αποιδιωτικοποιήθηκε και αυτή τη στιγμή ανήκει στον λαό της Θεσσαλονίκης, το γεγονός ότι το Ερρίκος Ντυνάν, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο επιστρέφει στο δημόσιο, δείχνει ότι στο μέτωπο και των ιδιωτικοποιήσεων η κυβέρνηση, όπου έχει έστω και μισή σπιθαμή γης, την αξιοποίησε.

Το γεγονός ότι πλέον, με νομοθετικό πλαίσιο, τα αρχαία, γιατί είχε γίνει μία ολόκληρη συζήτηση και για τα αρχαία μνημεία, αυτή τη στιγμή έχουν ένα πολύ πιο ισχυρό πλαίσιο προστασίας από ότι είχαν προ της κρίσης, απαντά σε ένα από τα στοιχεία της συζήτησης σχετικά με τα 99 χρόνια.

Και ξαναλέω. Το καινούργιο ταμείο που υπάρχει σήμερα είναι ένα ταμείο αξιοποίησης και όχι ένα ταμείο ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου».

Ακούστε τι είπε και για τα «χαμένα» ακίνητα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που αξιοποιήθηκαν, φέρνοντας έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Πρώτη φορά ψηφίζουμε χωρίς μνημόνια»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλά και έναν μεγάλο αγώνα, που οι εκλογές γίνονται χωρίς να βρίσκεται η χώρα σε μνημόνιο, με τις δυνατότητες για άσκηση αυτόνομης πολιτικής να είναι πολύ περισσότερες, ειδικά από τη στιγμή που έχει έχει εξασφαλιστεί ένα δημοσιονομικό απόθεμα 34 δισ., κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0