Προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις σε υγεία και αστυνομία

Με φόντο την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαδικασία που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Θόδωρος Σκυλακάκης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έδωσε τις εξής κατευθύνσεις:

-Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

-Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί στην προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός.

Το ΚΥΣΕΑ επιλέγει τον νέο αρχηγό της Αστυνομίας

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με σκοπό την επιλογή του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η ημερήσια διάταξη προβλέπει ότι θα υπάρξει:

- από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

-Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης),

-Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Has video:
Exclude from popular:
0

Πηγή – Περισσότερα: Το Ποντίκι