Συνέντευξη Γιώργου Κοκκόλη: Η ηλικία μου είναι το πλεονέκτημα και το μειονέκτημά μου – Τι είπε για τις «βαρονίες» στη ΝΔ, τη δημαρχία Παρίση, τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε

Συνέντευξη Γιώργου Κοκκόλη: Η ηλικία μου είναι το πλεονέκτημα και το μειονέκτημά μου – Τι είπε για τις «βαρονίες» στη ΝΔ, τη δημαρχία Παρίση, τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε

Στα 31 του χρόνια, ο   διεκδικεί τη βουλευτική έδρα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ως υποψήφιος-ο νεότερος μάλιστα σε ηλικία-της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι λοιπόν ο Γιώργος Κοκκόλης που πήρε το χρίσμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ποια η σχέση του με την , ποιες οι σπουδές και η επαγγελματική και πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα; Και κυρίως ποιες θέσεις και στόχους έχει για τα νησιά μας σε περίπτωση που τα εκπροσωπήσει εκείνος στην νέα Βουλή; Ποια προβλήματα θεωρεί πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα, την επόμενη κιόλας μέρα της 7ης Ιουλίου;

Για αυτά και πολλά άλλα απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Κεφαλονίτικα Νέα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής που μας έρχεται.

Από το… βασίλειο της Άσου, με το βλέμμα στην Βουλή. Τα παιδικά χρόνια, οι σπουδές, η οικονομική κρίση και η απλήρωτη εργασία και η πολιτική.

Η συνέντευξη του Γιώργου Κοκκόλη ξεκίνησε από που αλλού, την Κεφαλονιά. Μας μίλησε για τις διακοπές και τις επισκέψεις του στο «παιδικό βασίλειο του», όπως ο ίδιος είπε, της Άσου και τις αναμνήσεις του εκεί με την Νόνα και τους παιδικούς φίλους του. Στην συνέχεια έρχεται το σχολείο στη Ραφήνα και οι σπουδές του.

Ο ίδιος είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής και μέχρι να αποφασίσει την επιστημονική και επαγγελματική του κατεύθυνση σκέφτηκε ακόμη και το διπλωματικό Σώμα για να επιλέξει τελικά το Λονδίνο και τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα του εθνικισμού. “Ήταν συγκυριακή η επιλογή μου αυτή“, μας εξομολογήθηκε, και αυτό γιατί βρέθηκε στον δρόμο του γνωστού καθηγητή Θάνου Βερέμη, ο οποίος και του ανέθεσε μια μελέτη για το πως βλέπουν οι Σλαβομακεδόνες την εθνική τους ταυτότητα, το “Μακεδονικό ζήτημα” δηλαδή από την άλλη πλευρά, ένα ακαδημαϊκό αντικείμενο που δημιούργησαν σύμφωνα με τον ίδιο, Μαρξιστές καθηγητές.

Το 2010 ο Γιώργος Κοκκόλης, στην αρχή ακριβώς της οικονομικής κρίσης, δεν μένει στο Λονδίνο και την Ευρώπη, αλλά ακολουθώντας την αντίστροφη  πολλών συνομηλίκων του πορεία, επιστρέφει στην Ελλάδα, κόντρα ακόμη και στην επιθυμία των γονιών του που ήθελαν να παραμείνει εκεί για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. . Εργάστηκε και μάλιστα με… μπλοκάκι και με υπερωρίες ως δημοσιογράφος, σε ένα “καθεστώς δουλοπαροικίας” όπως το χαρακτήρισε, για να περάσει τελικά στην επικοινωνία, ως πολιτικός επικοινωνιακός σύμβουλος στελεχών και υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων πολιτικών που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει με χιούμορ ως “τους… χειρότερους πελάτες” κι αυτό γιατί “τα θέλουν όλα μέσα σε 5 μέρες“.

Το 2014, ο νυν υποψήφιος βουλευτής των νησιών μας, κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική και μάλιστα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ραφήνας, με ένα ψηφοδέλτιο ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών. Η νίκη στις δημοτικές εκλογές έρχεται, για να έρθει λίγα χρόνια μετά η ανείπωτη καταστροφή στο Μάτι, όπου και κλήθηκαν όπως χαρακτηριστικά μας είπε, να διαχειριστούν την τραγωδία, “τον τρόμο και το χάος“.

Η περιβόητη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η γνωριμία τους και η…. τελική υποψηφιότητα:

Πως, όμως, ξεκίνησε η σχέση του Γιώργου Κοκκόλη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που οδήγησε στην διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας στην μονοεδρική Κεφαλονιάς-Ιθάκης; Ο ίδιος μας λέει:

Στα πλαίσιο ενός επιστημονικού σεμιναρίου ενός γερμανικού φιλελεύθερου ιδρύματος, ήρθε και ένας “άσημος-τότε-βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην β Αθηνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως εισηγητής“. Στο περιθώριο του σεμιναρίου, μιλώντας σε νέα παιδιά που δεν ήταν σε κόμματα αποκάλυψε, αναφέρει ο Γιώργος Κοκκόλης, ότι θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ότι επιθυμούσε ανθρώπους κοντά του που “δεν είχαν  πολιτικό παρελθόν“.

Εγώ, μέχρι τότε, λέει ο Γιώργος Κοκκόλης  δεν είχα συλλάβει τον τρόπο σκέψης του. Μέχρι που τον είδα στην καμπάνια για την θέση του προέδρου του κόμματος. Εκεί κατάλαβα ότι λειτουργεί πάρα πολύ με τα δεδομένα που έχει μπροστά του. “Τσέκαρε τις σκέψεις μας, αλλά μπορεί τις αποφάσεις να την είχε πάρει“μας αναφέρει χαρακτηριστικά. Κάτι που τελικά τον δικαίωσε καθώς τελικά οι αποφάσεις του του βγήκαν και εκλέχτηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και από όσα μας είπε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας “έπεισε” τον Γιώργο Κοκκόλη ακόμη πιο πολύ με την επίσκεψή του στο Μάτι καθώς είχε άποψη δική του “ακόμη και για τα φυτά που έπρεπε να φυτευτούν στην περιοχή”, όσο κι αν “κάτι τέτοιο μετά από μια καταστροφή δεν φαίνεται πρώτη προτεραιότητα“.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν ο Γιώργος Κοκκόλης γνώρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι έτσι μας τον παρουσιάζει και σε εμάς στην συνέντευξη που μας έδωσε. Πόσο φαβορί ή αουτσάιντερ ένιωθε όμως ο ίδιος στην κούρσα της υποψηφιότητας για την μονοεδρική των νησιών μας με δεδομένη την γνωριμία του με τον πρόεδρο;

“Δεν ασπάζομαι τη θεωρία φαβορί-αουτσάιντερ” μας απαντά. “Είχαμε συζητήσει από το 2016 την πιθανότητα, όπως και τα υπέρ και τα κατά μιας υποψηφιότητάς μου“.  “Στην αρχή για το υπόλοιπο Αττικής όπου είχα διατυπώσει τις επιφυλάξεις μου και εξέφρασα την άποψη μου  να είμαι υποψήφιος στην Κεφαλονιά, μια άποψη που του άρεσε”.

Η ενθαρρυντική αυτή στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα Κοκκόλη στην Κεφαλονιά, είναι σύμφωνα με τα όσα μας εξηγεί στην συνέντευξη η αρχή της… επιστροφής του στην Κεφαλονιά και μάλιστα αρκετά πυκνά, στην συνέχεια παρέδωσε την αντιδημαρχία που κατείχε  και μπήκε στον αγώνα για την τελική διεκδίκηση του χρίσματος αρχικά και πλέον της βουλευτικής έδρας. Και καταλήγει για το πόσο σίγουρος ήταν ή πόσο ανησυχούσε: “μέχρι την τελική ανακήρυξη μου ως υποψήφιος βουλευτής, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ”.

Οι προσωπικές πικρίες, τα δημοσιεύματα και οι φήμες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δικής του υποψηφιότητας.

Με την τελική και οριστική ανάδειξη του επίσημου ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν και ακόμη περισσότερα φημολογήθηκαν. Τι λέει για όλα αυτά ο Γιώργος Κοκκόλης;

Ήταν αναμενόμενο”, μας απαντά. Πάντα συμβαίνουν αυτά, ακόμη και οι μετακινήσεις προς το αντίπαλο κόμμα, “όπως ακριβώς το 2012″, τονίζει. Τότε “που όλη η Ελλάδα ήταν μπλε και εμείς πήγαμε πρώτη φορά αριστερά, πρώτοι από την υπόλοιπη χώρα”. Και που το αποδίδει αυτό; “Έχουμε ισχυρές προσωπικότητες εδώ, “βαρονίες” προσθέτει ως απάντηση σε ερώτημά μας κι αυτό γιατί “μια μονοεδρική δεν αφήνει περιθώρια για συνεργασίες κι όσο κι αν προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες στο τέλος της ημέρας ο αγώνας είναι προσωπικός”. “Αυτό είναι που προσθέτει κλυδωνισμούς”. Για να καταλήξει πως ένα μικρό τμήμα από την εδώ μπορεί και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια θεωρεί, όμως ο ίδιος, σε προσωπικό επίπεδο, τα υπέρ και τα κατά την υποψηφιότητάς του;

Η ηλικία μου, το νεαρό της ηλικίας μου, μας απαντά είναι ένα μειονέκτημα για κάποιους που μπορεί να σκεφτούν έτσι. “Είναι στην φύση μας” λέει, “να μην ξέρουμε τι θέλουμε. Θέλεις κάποιον να έχει 50 χρόνια εργασιακή εμπειρία, αλλά θέλεις κι έναν ηλικιωμένο που να είναι νιάτα. Δεν γίνονται όλα μαζί”. Και συμπληρώνει: Αυτή η ηλικία είναι ένα πλεονέκτημα. Υπάρχει η ορμή , υπάρχει και μια “άγνοια κινδύνου” που όμως είναι σημαντική στην πολιτική, γιατί αλλιώς αρχίζεις και αποκτάς βαρίδια, σκέφτεσαι αν κάνεις αυτό ή το άλλο και έτσι χάνεις την δυναμική που πρέπει να έχεις. Μεγάλο μου πλεονέκτημα καταλήγει είναι οι σπουδές αλλά και η τριβή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τραγική εμπειρία όπως αυτή στο Μάτι.

Στην πορεία της συνέντευξης ο Γιώργος Κοκκόλης αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό ότι δεν ζει στην Κεφαλονιά, όπως και στο πολιτικό σλόγκαν του συνυποψήφιου του Παναγή Καππάτου, “ζω ανάμεσά σας”.

Είναι θέμα οπτικής, απαντά, ο καθένας χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα που τον ευνοούν.

Ο Κοκκόλης για τον… Παρίση:

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, στην πορεία της συνέντευξης κι αφού αναφέρθηκε σε μια ευτυχή, όπως ανέφερε, συγκυρία με τους νέους δημάρχους και τον νέο χάρτη στην Κεφαλονιά και την Περιφέρεια, ρωτήθηκε και για τον απερχόμενο δήμαρχο του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση.

Με φέρνετε σε δύσκολη θέση”, απαντά στην αρχή. Ο “Αλέξανδρος Παρίσης είναι μια εμβληματική μορφή, σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας”. Εισπράττω, συνεχίζει, ένα κλίμα από τα χωριά ότι αφέθηκαν στην τύχη τους. Και όντως αφέθηκαν. Όταν όμως έχεις έναν ενιαίο δήμο και πρέπει να βάλεις προτεραιότητες, φυσικό είναι να ασχοληθείς εκεί που βρίσκεται το 50% του πληθυσμού, εξηγεί. Το Αργοστόλι επιβράβευσε όλο αυτό, η περιφέρεια όμως δεν φάνηκε να το κάνει. Κάθε δημοτική Αρχή κρίνεται γι αυτά που κάνει και που δεν κάνει. Πολλά πράγματα έμειναν πολύ πίσω, έγιναν πολλά έργα που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης, καταλήγει, διαφωνώντας όμως για μια ακόμη φορά δημόσια  με τους… κοκοφοίνικες.

Ο Γιώργος Κοκκόλης για τα τρέχοντα σοβαρά ζητήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης:

Ας δούμε τώρα επιγραμματικά τι μας απάντησε ο Γιώργος Κοκκόλης για κάποια από τα μεγάλα προβλήματα ή ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος σε περίπτωση που εκλεγεί:

Διάσπαση του δήμου: Έχουμε ετοιμάσει ένα μεγάλο σχέδιο για την αυτοδιοίκηση, ήμουν στην ομάδα που το συνέταξε, δεν υπάρχει θέμα με την διάσπαση του δήμου.

Απλή αναλογική: Είμαι αντίθετος με τον τρόπο που εφαρμόστηκε η απλή αναλογική. Τι εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που στην πρώτη Κυριακή στηρίζεις έναν συνδυασμό και στην άλλη άλλον για δήμαρχο, αναρωτήθηκε. Ο Κλεισθένης οδηγεί σε ακυβερνησία, θα πρέπει σε περίπτωση που δεν μπορεί να κυβερνηθεί ένας δήμος να υπάρχει μια διέξοδος. “Οι αλλαγές στον Κλεισθένη θα είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες“, καταλήγει.

Εξορύξεις στο Ιόνιο: Ο Γιώργος Κοκκόλης στην απάντησή του για τις εξορύξεις στο Ιόνιο επέμεινε στα όσα πρόσφατα είχε υποστηρίξει στην συνέντευξη τύπου των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και ότι το βλέπει από την γεωπολιτική του σκοπιά. Επί της ουσίας τώρα και για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια δραστηριότητα είπε: “Είμαι αρνητικός. Είναι λάθος να πηγαίνεις στα ορυκτά καύσιμα την στιγμή που σαν νησί προσανατολίζεσαι στις Α.Π.Ε και η Κεφαλονιά σε αυτό έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στο εθνικό δίκτυο ενέργειας. Έχουμε εξαντλήσει την δυνατότητά μας να προσφέρουμε στη χώρα“. Καταλήγοντας και πάλι στην απάντησή του με επεξήγηση της θέσης του για την γεωπολιτική πλευρά των εξορύξεων, αλλά και στην πεποίθησή του για την τεχνογνωσία που υπάρχει και στα παράθυρα που αφήνουν οι σεισμολόγοι. Σε κάθε περίπτωση τόνισε, κατ’ αρχήν είμαι αρνητικός, σίγουρα θα υπάρχουν και αντισταθμιστικά οφέλη, λέγοντας όμως όχι στα “καθρεφτάκια για ιθαγενείς”, αναφερόμενος προφανώς στις δωρεές των εταιριών στα σχολεία και τα Κέντρα Υγείας.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα: Το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν από αυτά που “άναψαν” μια προεκλογική αντιπαράθεση με πολλούς ψιθύρους ακόμη δε και με “εμφύλια” πυρά μέσα από την παράταξη του.  Τι αλήθεια όμως είχε πει για την συγκεκριμένη γραμμή και πως αντιδρά σήμερα στα όσα είδαν ή δεν είδαν το φως της δημοσιότητας;

-“Εξέφρασα μόνο έναν φόβο, γιατί η γραμμή δεν πάει καλά, γι αυτό και χρηματοδοτείται και μάλιστα για συγκεκριμένη χρονική περίοδο“, μας είπε. Έγινε οργανωμένη προσπάθεια να πέσει λάσπη, “αλλοιώθηκε η θέση μου και τα… ελληνικά μου“. Υπάρχουν πάντως και θέματα ανταγωνισμού, θα πρέπει να επιδοτηθεί και η άλλη γραμμή που θεωρείται πορθμειακή και δεν επιδοτείται.

Υγεία: Υπάρχουν ηρωικοί γιατροί αλλά αυτό δεν είναι υγεία στον 21ο αιώνα. Να δουλεύουν δηλαδή σε τριτοκοσμικές συνθήκες. “Η λύση, το λέω ωμά, είναι αλλαγή διοίκησης” αναφέρει χαρακτηριστικά “δείχνοντας” προς το γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου. Οι άνθρωποι κάνουν την πολιτική, λέει, αναφερόμενος  και πάλι στον διοικητή του Νοσοκομείου. Και σχετικά με το πρόβλημα στέγασης των ιατρών έκανε την πρόταση για  συνεργασία με την  Πρεσβεία της Σουηδίας να αξιοποιηθούν τα ξύλινα κτίρια στο Νοσοκομείο.  Και κατέληξε για το θέμα της υγείας με ένα παράδειγμα προφανώς….. πολιτικής γραφειοκρατικής δυσκαμψίας: “Θέλησε και η ΝΟΔΕ να κάνει μια προσφορά και κάποιοι απάντησαν πως δεν δεχόμαστε χορηγίες από κόμματα“.

Τουρισμός: “Η βασική γραμμή είναι η φορολογία, δεν μπορούν να την αντέξουν. Δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε από μια χώρα από τον ανταγωνισμό με πιο φτηνές αγορές. Χρειάζονται νέες βάσεις να συνδεθούμε με άλλες βάσεις όπως η αγροτική ζωή και τα Μοναστήρια και οι ναοί. Είναι επίσης και η διατροφική τάση στον τουρισμό όμως και ο χειμερινός. Να διερευνηθούν αγορές, να “απλώσεις λίγο το τουριστικό πορτοφόλι“, πρότεινε. “Η Κεφαλονιά δεν είναι μόνο η φύση, είναι ολόκληρο το ανθρωπογενές περιβάλλον“.

Ένας νέος πολιτικός για την πολιτική:

Πέρα από τις θέσεις του για τα τοπικά, η συνέντευξη, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, επεκτάθηκε και στα… αμιγώς πολιτικά ζητήματα. Προφανώς ασπάζεται τις ιδεολογικές βάσεις της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες και εξειδίκευσε με την δική του οπτική: “Ούτε λαϊκή δεξιά ούτε νεο-φιλελευθερισμός. Η βασική μας προτεραιότητα είναι να αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει ελεύθερα αυτό που τον κάνει χαρούμενο“.  Αν το ερώτημα  για έναν πολίτη είναι μια κεντρικά σχεδιαζόμενη οικονομία, “ας πάει πιο αριστερά”, προτείνει ο Γιώργος Κοκκόλης.

Για το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου ανέφερε πως “δεν είναι τόσο μαύρο όσο το «μαύρο»“, εννοώντας προφανώς την Χρυσή Αυγή, ενώ για τον βασικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε τις βασικές τους διαφορές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πολλά καλά μέτρα, σημασία έχει το ήθος και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα κοινά, ανέφερε.  Στην ουσία ο Τσίπρας έκανε το λάθος “να δαιμονοποιήσει τον αντίπαλό του λέγοντας πως ο Μητσοτάκης μυρίζει αίμα“. Η βασική μας διαφορά είναι οι προθέσεις. Ο Τσίπρας αποφάσισε να αναφερθεί στην μεσαία τάξη όταν έχασε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές. Ο λαός τιμώρησε στην κάλπη. Δεν μπορείς να κάνεις επιδοματική πολιτική όταν ο βασικός σου πυρήνας στενάζει. “Εκεί είναι η διαφορά μας“, αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως η κυβέρνηση Τσίπρα κρατάει ένα πρωτογενές πλεόνασμα για την επιδοματική της πολιτική και δεν τα επιστρέφει στους ιδιώτες που τους χρωστά.

Μας απάντησε ακόμη και για επιμέρους ζητήματα όπως τα επιδόματα, ένα θέμα που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει δεχτεί αρκετή κριτική και επιθέσεις με αναφορές ακόμη και κορυφαίων στελεχών της για την πολιτική των επιδομάτων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μιας πιθανής της Νέας Δημοκρατίας.

Στα κυριότερα σημεία της απάντησής του, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης και χαρακτήρα στα επιδόματα ενώ τόνισε ότι με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης σκοπός είναι τα επιδόματα να «γίνουν αχρείαστα σε βάθος χρόνου».

Τον ζητήσαμε να εξειδικεύσει και να μας πει πια επιδόματα θα πρέπει να κοπούν ή να αλλάξουν. Εκείνος έφερε ως παράδειγμα το επίδομα ανεργίας.  “Η φύση του επιδόματος  πρέπει να αλλάξει“, είπε, “δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο, κυρίως για τον άνθρωπο που το δέχεται, να παίρνει ένα επίδομα το οποίο διαρκώς τον οδηγεί στο να μην αναζητά μία καλύτερη δουλειά, γιατί το επίδομα είναι πολύ κοντά στον μισθό που υπάρχει στην αγορά. Αν έχεις ένα μισθό 400 ευρώ και παίρνεις 300 ευρώ επίδομα, γιατί εγώ να πάω να ζητήσω δουλειά»

Υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά καλύπτονται από μετανάστες, από ανθρώπους που δέχονται να κάνουν δουλειές που οι Έλληνες δεν δέχονται. Και αυτό υπήρχε και πριν από την κρίση“, συνέχισε. «Δεν προσπαθώ να πω ότι οι Έλληνες κάθονται, αλλά μία επιδοματική πολιτική για την ανεργία  θα πρέπει να εστιάσει στις δεξιότητες, στο πως θα εκπαιδεύσεις για να επιστρέψει ο άνεργος στην εργασία“.

Στο ερώτημα, τώρα,  που θα βρει τα χρήματα η νέα κυβέρνηση μέχρι να έρθουν οι επενδύσεις απαντά με την λύση της διαπραγμάτευσης και ότι θα χρειαστεί χρόνος και μεταρρυθμίσεις. Την πρώτη κιόλας εβδομάδα η Νέα δημοκρατία “θα τελειώσει το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του Γιώργου Κοκκόλη έκλεισε με την αναφορά του στον Αντώνη Τρίτση, στην μνήμη του οποίου άλλωστε έχει αφιερώσει ένα βιβλίο του.  “Υπήρξε μια λαμπρή περίπτωση πολιτικού, βαθιά οραματιστής, προδομένος από τους δικούς του αλλά άφησε ένα τεράστιο αποτύπωμα“. Και κατέληξε: “Κανείς ούτε η αριστερά, ούτε το κέντρο, ούτε η δεξιά έχει το μονοπώλιο να παράγει μεγάλες προσωπικότητες“.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στα Κεφαλονίτικα Νέα ο Γιώργος Κοκκόλης:

Σ. Αντύπας – Λ. Αθανασίου / Κεφαλονίτικα Νέα