Συνέντευξη με… «βόμβες» της Βικτώριας Αλεξανδράτου: «Φερόμενος συνυποψήφιος της ΝΔ «κόπηκε» για ρατσιστικό σχόλιο εναντίον μου»

Συνέντευξη με… «βόμβες» της Βικτώριας Αλεξανδράτου: «Φερόμενος συνυποψήφιος της ΝΔ «κόπηκε» για ρατσιστικό σχόλιο εναντίον μου»

Έξω απ’ τα δόντια, για όλους και για όλα, μίλησε η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, Βικτώρια Αλεξανδράτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Κεφαλονίτικα Νέα. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις της υποψηφιότητάς της, στην εκλογική μάχη με τους συνυποψηφίους της, στα προβλήματα αλλά και στους στόχους της για την . Δεν δίστασε, μάλιστα, να επιτεθεί στον Θόδωρο Γαλιατσάτο για το θέμα των δανείων, να χαρακτηρίσει «ήξεις, αφήξεις» τις απαντήσεις των δύο συνυποψηφίων της ΝΔ για τις εξορύξεις, αλλά και να αποκαλύψει ότι φερόμενος συνυποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας «κόπηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ρατσιστικό», όπως το χαρακτήρισε, σχόλιο εναντίον της, που δημοσιεύτηκε μάλιστα σε site που «χρηματοδοτούσε ο ίδιος», όπως είπε.

Είπε επίσης ότι θεωρεί πλεονέκτημα για την ίδια ότι δεν εμπλέκεται επαγγελματικά με την Κεφαλονιά, σε αντίθεση με άλλους συνυποψηφίους της (φωτογραφίζοντας τον Π. Καππάτο), χαρακτήρισε «καταστροφή της Σμύρνης» την κατάσταση που έφερε στην οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη συμφωνήσει με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ στην Κεφαλονιά ώστε να χρηματοδοτούν με ειδικό επίδομα τους γιατρούς που σκοπεύουν να έρθουν στο νησί.

Ποια είναι η Βικτώρια Αλεξανδράτου

Η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, κατάγεται από τα Μακρυώτικα, η μητέρα της από την οικογένεια Μπερδεμπέ-Φιόρου, ο παππούς της ήταν κοινοτάρχης στα Μακρυώτικα και ο πατέρας του προέρχεται από την οικογένεια Αλεξανδράτου Μακρή. Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός, έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, έχει κάνει μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο και στα οικονομικά. Επίσης, αυτό τον καιρό είναι και φοιτήτρια της Νομικής. Όπως λέει η ίδια, παρότι ο πατέρας της την στήριξε σε όλη τη ζωή της, δηλώνοντας ευγνώμων γι’ αυτό, έχει δουλέψει ως σερβιτόρα, ως καθηγήτρια αγγλικών, ως ξεναγός, έχει ασχοληθεί με την εισαγωγή αυτοκινήτων ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την επιχείρησή της με αντικείμενο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Απ’ όλα τα χρόνια που δούλευα έχω πλήρη εικόνα για το τι χρειάζεται μια επιχείρηση, έχω πλήρη εικόνα για το τι σημαίνει αγορά, γιατί είμαι στην παραγωγική οικονομία, και αποκλειστικά αυτός είναι ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου πρότεινε να κατέβω υποψήφια βουλευτής με το κόμμα του. Και το λέω ξεκάθαρα: Είμαι η νέα ».

 

Δεν είμαι πολιτικός σαν τους άλλους

Μιλώντας στον Στ. Αντύπα και τον Λ. Αθανασίου δηλώνει ότι δεν νιώθει πολιτικός και ότι «δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός σαν τους άλλους».

«Αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή, από τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια είναι να δουλεύω. Δούλευα κατά τη διάρκεια των σπουδών, δουλεύω μέχρι σήμερα», θα πει, ενώ με αφορμή σχόλια που δημοσιεύτηκαν σχετικά με την πιθανότητα να μπήκε στο ψηφοδέλτιο λόγω ποσόστωσης απαντά:

«Ο ρατσισμός στο φύλο είναι πολύ ξεπερασμένος πια. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είναι κάποιος γυναίκα ή άντρας. Αυτό που έχει σημασία είναι το έργο του και ο χαρακτήρας του. Το έργο καθορίζει, εικονογραφεί και υπομνηματίζει το χαρακτήρα του ανθρώπου. Τα λόγια τα ψεύτικα τα μεγάλα τα έχουμε ακούσει. Είναι πάρα πολύ εύκολο να λες πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να τα πραγματοποιείς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος είναι έξαλλος με την κυβέρνηση. Φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε τι σημαίνει “ναι” και τι “όχι”.

«Συμπαθής κυρία, αλλά…» – Επίθεση και στον Θ. Γαλιατσάτο

Μιλώντας για την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, την χαρακτήρισε «μια πολύ συμπαθή κυρία», σημειώνοντας όμως ότι αυτό που δεν έχει να επιδείξει είναι έργο.

Επιτέθηκε στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τονίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται η προοδευτική αριστερά να με βάλλει, λέγοντάς μου ότι θα πρέπει να φορέσω φίμωτρο ως μηχανικός, δεν μου επιτρέπεται να εκφέρω γνώμη για το οδικό δίκτυο. Όχι, κ. Γαλιατσάτε. Δεν θα μας βάλετε φίμωτρο. Μας βάλατε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι. Μας πήρατε τα λεφτά, μας κατακλέψατε, εσείς μεριμνήσατε να πάρετε 1.500.000 δάνειο, πράγμα που δεν μπορούσε να κάνει ο απλός πολίτης». (σ.σ. η κ. Αλεξανδράτου αναφέρεται σε δημοσιεύματα όπως αυτό σχετικά με δανεισμό του περιφερειάρχη για τα οποία έχει ο ίδιος απαντήσει εδώ.

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο να κυβερνούν οι ακατάλληλοι.

Η κ. Αλεξανδράτου τόνισε το γεγονός ότι δεν έχει συμφέροντα, όπως είπε στο νησί. «Δεν έχω κανένα οικονομικό συμφέρον. Δεν έχω αντιπαλότητα με κανέναν, δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα της δημοτικής αρχής της προηγούμενης, της επόμενης κ.λπ. Αυτό πιστεύω ότι είναι πλεονέκτημα.

Είναι μειονέκτημα να έχει ένας υποψήφιος συμφέροντα εδώ

«Κάποιος που έχει έστω και ένα συμφέρον, έστω και μία δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι ο βουλευτής. Ο εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πρέπει να είναι υπεράνω συμφερόντων, να μην έχει καμία εμπλοκή ώστε να ενώσει όλους τους Κεφαλονίτες, όλους τους Θιακούς και να είναι αμερόληπτος και ανεξάρτητος. Να μην μπορεί κανείς ούτε να τον εκβιάσει, ούτε να τον πιάσει, ούτε να τον επηρεάσει αν θέλετε, σε κανένα σημείο, και να κάνει μόνο το καλό του τόπου».

Θα αναστείλω την εργασία μου

Ρωτήσαμε την υπ. βουλευτή για το πώς θα μπορέσει η ίδια να συνδυάσει την απαιτητική δουλειά της με τις υποχρεώσεις ενός βουλευτή, εάν εκλεγεί. Εκείνη απάντησε ότι θα αναστείλει πλήρως τη δουλειά της ως μηχανικός ώστε να ασχοληθεί μόνο με το έργο της ως βουλευτής αξιοποιώντας όμως την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την επιστήμη της και την εργασία της.

Όταν έχασα τον γιο μου, άλλαξα

Η κ. Αλεξανδράτου αναφέρθηκε και στο τραγικό γεγονός της απώλειας της ζωής του γιου της, η οποία, όπως ανέφερε, άλλαξε όλη της την ψυχοσύνθεση. «Το μόνο πράγμα που αισθάνομαι είναι ότι πρέπει να προσφέρω. Θέλω να νιώσω τα παιδιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ως δικά μου παιδιά. Μια μάνα που ανοίγει την πόρτα του νεκροταφείου και πηγαίνει στον τάφο του παιδιού της πεθαίνει και ξαναγεννιέται. Και είμαι ευλογημένη, είμαι ευγνώμων, που αυτό που γεννήθηκε, το καινούργιο, που με λυπήθηκε ο Θεός και με ευλόγησε να έχω ένα δεύτερο παιδί, αυτός ο καινούργιος μου εαυτός, δεν είναι ο επιχειρηματίας πια, είναι ο άνθρωπος της προσφοράς».

Case study η διάσπαση

Για το θέμα της διάσπασης των δήμων δηλώνει θετική,  λέγοντας χαρακτηριστικά: «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με χωριστούς δήμους». Για την απλή αναλογική μάλιστα θεωρεί ότι η Κεφαλονιά θα είναι το «case study», ο τόπος δηλαδή από τον οποίο θα βγουν συμπεράσματα για τον νέο τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης.

Η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη θα διατηρηθεί με κάθε τρόπο

Για το θέμα της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, δήλωσε: «Οι κάτοικοι της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, δεν τους κάνουμε χάρη, είναι δικαίωμά τους, ως πολίτες και φορολογούμενοι αυτού του κράτους, να αισθάνονται ασφάλεια στον τόπο τους. Δεν θα μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια, εάν δεν υπάρχει συγκοινωνία. Είναι δικαίωμα τους, και αυτό θα διατηρηθεί με κάθε τρόπο».

Καλά τα επιδόματα αλλά όχι υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας

Ρωτήσαμε την κ. Αλεξανδράτου για το πώς μπορεί η Νέα Δημοκρατία να καταστροφολογεί σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας τη στιγμή που το χρέος και τα ελλείμματα εκτοξεύτηκαν στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ενώ ήδη, εδώ και κάποιους μήνες υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία. Εκείνη απέφυγε να ρίξει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις και είπε ότι η καταστροφή από τα capital controls αλλά και την γενικότερη διαχείριση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρομοιαστεί με την «καταστροφή της Σμύρνης». Πρόσθεσε ότι η ίδια είναι υπέρ του να στηρίζονται οι ευπαθείς ομάδες αλλά με λεφτά που δεν προέρχονται από δανεισμό. «Όχι υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες θα δώσουν ιδιωτικά επιδόματα στους γιατρούς

Σχετικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για προσλήψεις, η κ. Αλεξανδράτου αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει ήδη με τις εταιρείες που ασχολούνται με τα αιολικά πάρκα στην Κεφαλονιά και έχει αποσπάσει τη δέσμευσή τους ότι αυτές θα παρέχουν ένα επιπλέον επίδομα στους γιατρούς προκειμένου να έρχονται στο νησί, προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτή η λύση θα δρομολογηθεί ακόμη και αν δεν εκλεγεί βουλευτής.

Για τις εσωκομματικές κόντρες

Για το θέμα της εσωκομματικής κόντρας που έχει ξεσπάσει με την ανακοίνωση του Βαγγέλη Λουκέρη, η κ. Αλεξανδρατου είπε τα εξής: «Έχουμε πέσει σε ένα τέλμα, είμαστε μέσα σε μια κατσαρόλα και δεν βλέπουμε πέρα από αυτή. Δεν συμφωνώ με τίποτε απ’ όλα αυτά. Εγώ βλέπω μία ΝΟΔΕ αυτή τη στιγμή ενωμένη, δεν γνωρίζω τι έχει γίνει στο παρελθόν, γιατί ασχολούμουν με τη δουλειά μου, δούλευα, δεν ασχολούμουν με την πολιτική, δεν έχω ιδέα για όλα αυτά. Δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα και δεν ξέρω ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της αντιπαλότητας. Αυτό έχει πάρει διαστάσεις που δεν έπρεπε να τις πάρει ποτέ. Γνώρισα τον κ. Λουκέρη, θεωρώ ότι είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, θεωρώ ότι έχει δίκιο πως θα έπρεπε να εκπροσωπείται και το Ληξούρι με έναν υποψήφιο βουλευτή, αλλά αυτό επαφίεται στην κρίση του προέδρου. Δεν νομιμοποιείται κανείς και δεν μου επιτρέπεται να κρίνω τις αποφάσεις του προέδρου. Αυτό συνέβη και με κάποιους άλλους υποψήφιους. Οι οποίοι πριν ανακοινωθούν ήταν κάπως αυτονόητο, αιωρείτο δεν ξέρω τι ακριβώς. Εγώ πάντως περίμενα στωικά να ανακοινωθώ πριν αποφασίσει ο ίδιος.

Η Βικτώρια Αλεξανδράτου δείχνει τη γυναίκα στην αφίσα της Νέας Δημοκρατίας

«Φερόμενος συνυποψήφιος “κόπηκε” λόγω ρατσιστικού σχολίου»

Η κ. Αλεξανδρατου μίλησε πολύ για τον πολλαπλό ρόλο που χρειάζεται να παίξει μία γυναίκα που είναι ταυτόχρονα επαγγελματίας και υποψήφιος. Αρνήθηκε όμως οποιαδήποτε διάκριση λόγω φύλου και είπε ότι αυτά που θα πρέπει να μετράνε είναι το βιογραφικό και το έργο του κάθε υποψηφίου. Στο σημείο εκείνο μάλιστα της συνέντευξης αποκάλυψε ότι συνυποψήφιός της κόπηκε λόγω «ρατσιστικού», όπως το χαρακτήρισε, σχολίου εναντίον της.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αυτή την απόφαση γιατί ένας από τους φερόμενους υποψηφίους έκανε μέσω των δημοσιογράφων που χρηματοδοτεί ένα ρατσιστικό comment για εμάς. Για εμένα και την κ. Μαρκέτου. Ένα λοιπον site ανακοίνωσε μόνο του, πριν προλάβει να ανακοινώσει ο πρόεδρος, θεωρώντας ότι θέτει τον πρόεδρο προ τετελεσμένων γεγονότων: Υποψήφιος είναι ο τάδε κύριος με όνομα και επίθετο, ο άλλος τάδε κύριος και ο άλλος τάδε κύριος και ελέω ποσόστωσης μία Μαρκέτου και μία Αλεξανδράτου. Τι κατάφερε με αυτό; Να τον κόψει ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος έχει δείξει επανειλημμένως και σε άλλες περιοχές, ότι δεν επιτρέπει τον ρατσισμό στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Λέω «όχι» στις εξορύξεις

Συνεχίζοντας σε μία συνέντευξη στην οποία δεν μάσησε τα λόγια της, η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ήξεις, αφήξεις» τις απαντήσεις του Παναγή Καπάτου και του Γιώργου Κοκκόλη (στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στη ΝΟΔΕ) για τις εξορύξεις και η ίδια τάχθηκε κατά των εξορύξεων στο Ιόνιο.
«Οι θέσεις μου για τις εξορύξεις είναι ΟΧΙ, ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, σαν αυτό του Μεταξά», είπε χαρακτηριστικά.

«Τις εξορύξεις τις γνωρίζω. Γιατί είμαι μηχανικός, ξέρω τι μπορεί να συμβεί, μπορεί να συμβεί τέτοια καταστροφή, που να πρέπει να μεταναστεύσουμε όλοι. Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι ο τουρισμός, το πολιτιστικό και το φυσικό περιβάλλον. Είναι το κλαδί στο οποίο καθόμαστε. Δεν μας επιτρέπεται να το κόψουμε». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και το Ιόνιο Πέλαγος έχουν τέτοια σεισμικότητα που το ρίσκο είναι τόσο μεγάλο. Αν όμως, βρεθεί επιστήμων που βάζει από κάτω την υπογραφή του, ειδικός σεισμολόγος, σε εγκεκριμένη από τα αρμόδια υπουργεία και αρχές τέτοια περιβαλλοντική μελέτη πλήρως δικαιολογημένη και εμπεριστατωμένη, που να αποδεικνύει, αβίαστα και πλήρως ότι δεν κινδυνεύει ούτε στο 0,001% να καταστραφεί η Κεφαλονιά, τότε να το σκεφτούμε. Μόνο γι’ αυτή την περίπτωση θα το σκεφτόμουν. Μην σας πω ότι γι’ αυτό το πράγμα μπορεί να έκανα και δημοψήφισμα».

Το οικονομικό μοντέλο του τουρισμού έγινε από μόνο του

Μιλώντας για τον τουρισμό, η κ. Αλεξανδράτου είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ώστε να δημιουργηθεί ένα οικονομικό μοντέλο για τον τουρισμό. «Υπάρχει ένα οικονομικό μοντέλο του τουρισμού το οποίο έγινε από μόνο του. Και είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι βίλες, οι πισίνες και είναι ένα πολύ καλό μοντέλο γιατί εξασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το μοντέλο στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Στο καθαρό φυσικό περιβάλλον και στο πολιτιστικό περιβάλλον. Τον τρίτο πυλώνα που πρέπει να φτιάξουμε είναι η υγεία. Έχω πολύ συγκεκριμένο σχέδιο γι’ αυτό και θ’ αρχίσω από εκεί».

Πρόσθεσε επίσης ότι για να μπορέσει η Κεφαλονιά να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό, και να μην «πάθει ότι έπαθε η Ζάκυνθος και η Μύκονος», θα πρέπει να έχει καλό οδικό δίκτυο και καλές υποδομές. «Επίσης, επειδή το 65% των τουριστών προέρχεται από την Αγγλία, καλό θα είναι να ανοίξουμε τις αγορές. Εγώ θα φροντίσω, με τις γνωριμίες που έχω να το κάνω και προς την Σκανδιναβία, υπήρχαν Σκανδιναβοί στην Κεφαλονιά και έχουν φύγει. Θα κοιτάξω καταλυτικά να ανοίξω τους διαύλους και τις οδούς, έτσι ώστε να επανέλθουν και άλλα κράτη στην Κεφαλονιά για να έχουμε ένα Plan B. Αν κάτι στραβώσει με το Brexit, αν περιοριστεί ο αριθμός των Άγγλων, να έχουμε μία εναλλακτική λύση.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου λέγοντας ότι θα πρέπει να βοηθηθούν οι ντόπιες επιχειρήσεις ώστε να υπάρχει θέρμανση και καλή σύνδεση με το διαδίκτυο, να υπάρχει συγκοινωνία και να γίνει κάτι και για τη διασκέδαση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στα Κεφαλονίτικα Νέα η Βικτώρια Αλεξανδράτου.

 

Σ. Αντύπας – Λ. Αθανασίου / Κεφαλονίτικα Νέα