Υφυπουργός… εξορύξεων από την Πύλαρο στη νέα κυβέρνηση

Υφυπουργός… εξορύξεων από την Πύλαρο στη νέα κυβέρνηση

Ένας Κεφαλονίτης στο υπουργείο.... εξορύξεων.

Εκπλήξεις με… Πυλαρινό άρωμα επιφύλασσε το νέο υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Κεφαλονίτης    αναλαμβάνει υφυπουργός Ενέργειας αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, με αντικείμενο εκτός των άλλων και τις εξορύξεις στο Ιόνιο και όχι μόνο.

Ο νέος υφυπουργός, όχι απλά έλκει την καταγωγή του από την Πύλαρο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλά διατηρεί και ιδιοκτησία στα Αντυπάτα της Πυλάρου, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του χωριού, όπου και επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία. Ο Γεράσιμος Θωμάς, ήταν μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

Η επιλογή ενός Κεφαλονίτη στο ευαίσθητο αυτήν την περίοδο υπουργείο λόγω… εξορύξεων, μάλλον τυχαία είναι, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί  στην… πολιτική.

Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού:

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων: Γεράσιμος Θωμάς

Ο Γεράσιμος Θωμάς είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Έχει διατελέσει: οικονομικός διευθυντής της ΓΔ Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2009-2014), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) (2009-2017), προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου του Χοακίν Αλμούνια, επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (2005-2009), αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και εκπρόσωπος Τύπου του Πέδρο Σόλμπες, επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (2000-2004). Πριν από το 2004 κατείχε διάφορες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και σε επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο. Σπούδασε οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

σ.α

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο