Όλα έτοιμα για τις εθνικές εκλογές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ΥΠΕΣ η γενική πρόβα των εκλογών. Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΣ Αντώνης Ρουπακιώτης ενημέρωσε τον ΠτΔ και τον πρωθυπουργό,τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες είναι έτοιμες έτσι ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν σε συνθήκες ηρεμίας και αξιοπιστίας.

Σε ετοιμότητα το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο ενόψει των εθνικών εκλογών, ώστε να υποδεχθεί τους εκατοντάδες εκπρόσωπους των ελληνικών, αλλά και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, που θα μεταδώσουν την διαδικασία. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο θα είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί της Κυριακής για όλους τους διαπιστευμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Δωρεάν διόδια – Εκπτώσεις εισιτηρίων στα δρομολόγια

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η τροχαία στις εθνικές οδούς, ενώ η διέλευση από τα διόδια και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα είναι δωρεάν έως τις 8.00 της Δευτέρας έτσι ώστε οι ετεροδημότες να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με 100% πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία, ένω έχουν προγραμματιστεί 150 δρομολόγια επιπλέον κάθε μέρα. Επισημαίνεται ότι όσοι ετεροδημότες ταξιδεύουν με KTEΛ έχουν έκπτωση 25% και με τρένο 30% , με την επίδειξη σχετικού εγγράφου.

Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα

Ιδιαίτερη προσοχή οι ψηφοφόροι θα πρέπει να δώσουν στα εκλογικά τμήματα καθώς αυτή τη φορά θα είναι πολύ λιγότερα από τις εκλογές του Μαΐου και ενδέχεται να έχουν γίνει αλλαγές.

Όσοι, λοιπόν, δεν έχουν εντοπίσει ακόμα το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν, μπορούν να το πληροφορηθούν μέσω της εφαρμογής του ΥΠΕΣ «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ«, αφού πρώτα μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypes.gr και συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην ειδική φόρμα. δίνονται και τηλεφωνικά στο 213.13.61.500.

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Από Δευτέρα καύσωνας

Ο καιρός θα είναι καλος καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η άνοδος αυτή θα εξαπλωθεί κατά τις επόμενες ημέρες με την ΕΜΥ να επισημαίνει ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι και την Τετάρτη.

&nbsp

Οδηγίες: Δείτε όλα τα video κάνοντας κλικ στο κέντρο της video playlist που ακολουθεί. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε το video που θέλετε να δείτε από το μενού που βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης το οποίο μοιάζει με τρεις γραμμές και ένα βελάκι: (δες εικόνα)

Προσοχή! Υπάρχει μία μόνο οθόνη video αλλά αυτή περιέχει όλα τα video που μπορείτε να επιλέξετε από το μενού. 
Τέλος, στο κάτω δεξί μέρος της ίδιας οθόνης μπορείτε να κάνετε κλικ στο τετραγωνάκι για να δείτε τα video σε πλήρη οθόνη.