Έρημος

Έρημος

Σε συνθήκες “καύσωνα” και στην έρημο της διοικητικής ξηρασίας επιχειρεί ο νέος  δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς, να οργανώσει τον νέο δήμο που σε έναν μόλις μήνα θα αποτελεί μια δύσκολη και με πολλά προβλήματα  πραγματικότητα.

Στην προσπάθεια του αυτή, εντάσσεται και ένας ακόμη δύσκολος δρόμος, αυτός της επιλογής των επιστημονικών συνεργατών του, που θα συνδράμουν τον νέο δήμαρχο στην εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεών του για έναν δήμο από την… Αρχή.

Σύμφωνα με τις μέχρι και λίγες ημέρες πληροφορίες, έχει ήδη κάνει πρόταση συνεργασίας σε εν ενεργεία Αντιδήμαρχο της παράταξης Παρίση του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, πρόταση που τελικά δεν προχώρησε εξαιτίας προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων του προσώπου που δέχτηκε την πρόταση.

Χωρίς μέχρι τουλάχιστον αυτή την στιγμή να είναι τίποτα επίσημο, ο κος Μονιάς κινείται ήδη και μάλλον οριστικά στην κατεύθυνση ενός δοκιμασμένου αιρετού στελέχους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα υψηλών… κλιμακίων, με στενές πολιτικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ενδεχομένως προκαλέσει τριγμούς στα στελέχη της δημοτικής του παράταξης όπως και σε μέλη της Κίνησης Πολιτών Σάμης, που δεν θέλουν και πολλά πάρε-δώσε με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

σ.α