Μία μαγική βραδιά στη Σάμη

Μία μαγική βραδιά στη Σάμη

Μια νύχτα μαγική…μια νύχτα ονειρεμένη, ζήσαμε χτες στη , όσοι είχαμε τη τύχη να παρακολουθήσουμε τις της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου και της Φιλαρμονικής Σάμης της «Θέμος Αμούργης», στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου!!.
Την υπέροχη εκδήλωση, άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Χορωδίας , ο οποίος και βράβευσε με αναμνηστική πλακέτα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα, για την υποστήριξη που παρέχει στα Πολιτιστικά πράγματα του νομού μας, κατά τη διάρεκια της θητείας του!
Ακολούθησε, η Συναυλία της Χορωδίας και Μαντολινάτας, που υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου , Σπύρου Θεοτοκάτου, αποδίδοντας, τραγούδια από το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και Κεφαλονίτικες , μάγεψε, ενθουσίασε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε!!
Τι να πεις και τι να γράψεις γι’ αυτό το μουσικό σύνολο, που στη σχεδόν σαρανταετή παρουσία του, ( ιδρύθηκε το 1980 ), έχει τραγουδήσει, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του και τη παράδοσή μας, σε δεκάδες πόλεις της πατρίδας μας, και του εξωτερικού!!
Ένα άρτιο σύνολο, ένας άξιος πολιτιστικός πρεσβευτής του νησιού μας, με πολλές περγαμηνές και τιμητικές διακρίσεις, συνεχίζει ακάματα να μεταλαμπαδεύει..»το όμορφο, το ωραίο, το αληθινό»!!!
Τη σκυτάλη πήρε η της ΚΕΔΗΚΕ, «Θέμος Αμούργης».
Υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Γεράσιμου Γεωργόπουλου και με τη συμμετοχή στο τραγούδι, του Σαμικού τροβαδούρου, Δημήτρη Δημουλά και της Ματίνας Παπαγεωργίου απέδωσαν έξοχα, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Λουκιανού Κιλαηδόνη και του Μάνου Χατζιδάκι.
Για σαρανταπέντε λεπτά, το κοινό απόλαυσε μια ονειρεμένη συναυλία, ένα ονειρεμένο σύνολο, απόρροια της έξοχης δουλειάς που γίνεται στη Φιλαρμονική μας, όλα τα χρόνια της παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμης και όχι μόνο και των υπέροχων φωνών και ερμηνειών του Δημουλά και της Παπαγεωργίου!
Αν λάβουμε δε υπόψη μας, πως η πλειοψηφία των μελών της Φιλαρμονικής απαρτίζεται από παιδιά του Δημοτικού, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο σημαντικό, ακόμα πιο ελπιδοφόρο, για το μέλλον της!!
Η βραδιά έκλεισε με τη σύμπραξη της Φιλαρμονικής, του Δημουλά και της Χορωδίας Αργοστολίου ( για πρώτη φορά ), με ένα από τα καλλίτερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση του μεγάλου μας ποιητή, Μανώλη Αναγνωστάκη, το «Δρόμοι Παλιοί».
Στο τέλος, το χειροκρότημα και οι επιδοκιμασίες για την όλη εκδήλωση,από το κοινό, που γέμισε το προαύλιο του Σχολείου, ήταν η καλλίτερη ανταμοιβή, για τους συντελεστές, αυτής υπέροχης βραδιάς!!!
Στο κλείσιμο της βραδιάς, ο Πρόεδρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου, Ρωσσέτος Λούζης, βράβευσε τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής, Γεράσιμο Γεωργόπουλο, για τη πολυετή προσφορά του, στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμης και του νησιού μας.
Μοναδική αστοχία της βραδιάς, η έλλειψη καθισμάτων. Οι διακόσιες καρέκλες που είχαν απλωθεί, ήταν πολύ λίγες, με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όρθιοι…
Τις συναυλίες, παρακολούθησαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Παναγής, Δρακουλόγκωνας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σάμης, , το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης, ο «Αιγιαλός», ο Πρόεδρος των Απανταχού Σαμικών, Θωμάς Ζερβός και ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Ισχυρή , Νίκος Παπαδάτος.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, στη Χορωδία και Μαντολινάτα Κεφαλονιάς, που διοργάνωσε την εκδήλωση, στους χορωδούς, στους οργανοπαίχτες και στον Μαέστρο της, Σπύρο Θεοτοκάτο, στα παιδιά της Φιλαρμονικής, στους γονείς τους και στον Μαέστρο Γεράσιμο Γεωργόπουλο.
Στον Δημήτρη Δημουλά, στη , στη πιανίστα , στον Παναγή Δρακουλόγκωνα, στον Άγγελο Κωνσταντάκη και σε όσους συνέβαλαν, για να βγει αυτό το άριστο αποτέλεσμα.
Κλείνοντας, αυτό το ρεπορτάζ, θα ήταν άδικο, αν δεν κάναμε ιδιαίτερη μνεία, στον Αείμνηστο πρώην Δήμαρχο Σάμης, Γεράσιμο Αρτελάρη, που επί δημαρχίας του, ιδρύθηκε η Φιλαρμονική Σάμης, «Θέμος Αμούργης».
Να είναι σίγουρος εκεί που είναι, πως δημιούργησε ένα Πολιτιστικό Κεφάλαιο για τη Σάμη, έναν μοναδικό Πρεσβευτή της Περιοχής μας, που με κάθε παρουσία του, τιμά τη Σάμη και τη Κεφαλονιάς μας.
Τον ευχαριστούμε και του είμαστε ευγνώμονες, γι’ αυτή τη σπουδαία κληρονομιά που μας άφησε!!
Όλα τα βίντεο και από τις δυο Συναυλίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε, ΕΔΩ.
Φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
.

 

Πηγή