Ξεκίνημα στο νέο δήμο Σάμης. Η ορκωμοσία – Τα πρώτα ονόματα.

Ξεκίνημα στο νέο δήμο Σάμης. Η ορκωμοσία – Τα πρώτα ονόματα.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 18:30 στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης οι ορκωμοσίες.

Ποδαρικό για τον νέο δήμο Σάμης, καθώς την προσεχή Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 18:30 στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής,  θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Σάμης, Μάκη Μονιά, των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και αυτών των τοπικών κοινοτήτων, όπως και των προέδρων τους.

Σήμερα, σε ειδική συνάντηση που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο στο Αργοστόλι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατανομής της περιουσίας του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, βάση σχετικής έκθεσης-πορίσματος του ορισθέντος Ορκωτού Λογιστή και της σχετικής διαδικασίας από την αρμόδια Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί σύμφωνα με τον Νόμο.

Ο νέος δήμαρχος Σάμης, , πέρασε την προηγούμενη περίοδο με συνεχείς συναντήσεις τόσο με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής τους, όσο και με πρόσωπα πέρα από τα διοικητικά όρια του νέου δήμου, ενώ μέχρι και σήμερα κρατά επτασφράγιστο μυστικό, ποια ονόματα θα αναλάβουν τις θέσεις κλειδιά του νέου δήμου.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας που δεν έχουν διασταυρωθεί, ο κύριος Μονιάς φαίνεται να έχει καταλήξει για τις θέσεις αντιδημάρχων για τους δύο κύριους άξονες της πολιτικής του σύμφωνα τουλάχιστον με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, την καθαριότητα δηλαδή και την πρόνοια στον δήμο Σάμης, στα ονόματα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Ρασσιά για την καθαριότητα και της κας Εριγώνης Βάλσαμου για την πρόνοια-κοινωνική πολιτική. Για τις αντιδημαρχίες, τώρα, Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου, το τοπίο για την Σάμη και την Έρισο φαίνεται ξεκαθαρισμένο και χωρίς εκπλήξεις, ενώ για την θέση της αντιδημαρχίας στην Πύλαρο, δυο γυναίκες σύμβουλοι “διεκδικούν” μέχρι την τελευταία στιγμή την οριστική απόφαση του νέου Δημάρχου.

Τέλος, συζητείται έντονα στα πολιτικά πηγαδάκια στην Σάμη, ότι ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης, κος Παναγής Δρακουλόγκωνας, θα τεθεί επίσημα στο πλευρό του κου Μονιά, πιθανόν ως επιστημονικός συνεργάτης, για να συνδράμει τον νέο Δήμαρχο στο ξεκίνημα του νέου Δήμου.

σ.α