Ξεκίνησε τον διάπλου Κεφαλονιάς – Κυλλήνης η 81χρονη Αναστασία

Ξεκίνησε τον διάπλου Κεφαλονιάς – Κυλλήνης η 81χρονη Αναστασία

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Σκάλα, τον διάπλου Κεφαλονιάς – Κυλλήνης, με ιστιοσανίδα, η 81χρονη Κεφαλονίτισσα .

Η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει είναι περίπου 18 ναυτικά μίλια και σε συνδυασμό με την ηλικία της αναμένεται να της δώσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

«Είναι η τελευταία προπόνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη και αισθάνομαι δυνατή. Έχει αρκετό αέρα και ο καιρός θα είναι πολύ καλός», δήλωσε εχθές η Αναστασία Γερολυμάτου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FΜ», από την παραλία της Σκάλας, όπου βρισκόταν για τις τελευταίες προετοιμασίες.

Ο στενός συνεργάτης της κ. Γερολυμάτου και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9FM» πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους. «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο, αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο – τρεις ώρες. Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός και γι’ αυτό νομίζω ότι κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κάνει με windsurf».

Η αειθαλής Κεφαλονίτισσα, που διδάσκει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι «η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», όπως λέει, ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα πριν από 40 χρόνια περίπου, και από τότε δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται, «οργώνοντας» τις θάλασσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων