Συναίνεση και… αβρότητες μεταξύ Παρίση – Μιχαλάτου στην ορκωμοσία – Φόρτες: Ένδειξη αξιοπιστίας το νέο δημαρχείο

Συναίνεση και… αβρότητες μεταξύ Παρίση – Μιχαλάτου στην ορκωμοσία – Φόρτες: Ένδειξη αξιοπιστίας το νέο δημαρχείο

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, αλλά και των νέων δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί στον Κέφαλο. Στις ομιλίες τους, οι περισσότεροι επικεφαλής των συνδυασμών τόνισαν την ανάγκη συγκλήσεων και συναίνεσης ώστε να λυθούν τα προβλήματα του δήμου. Σε διαφορετική γραμμή κινήθηκε η η οποία σημείωσε ότι στις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούνται από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, συναινούν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Συναίνεση, αβρότητες και ένας αετός που… ίπταται

Μπορεί στον προεκλογικό αγώνα να βγήκαν τα… «μαχαίρια» ανάμεσα στον Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Αλέξανδρο Παρίση, με απίστευτες προσωπικές επιθέσεις και καταγγελίες, καθώς και πολλά χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» όμως στη χθεσινή ορκωμοσία του νέου δημάρχου αλλά και των δημοτικών συμβούλων στον Κέφαλο, επικράτησε διάθεση συναίνεσης αλλά και αβρότητα ανάμεσα στους δύο, μέχρι χθες, μονομάχους. Το θέμα είναι βέβαια, αυτή η συναίνεση μέχρι πότε θα διαρκέσει και ποιος σκοπούς εξυπηρετεί.

Από τη μία, ο νέος δήμαρχος Αργοστολίου συνεχάρη τον απερχόμενο δήμαρχο για τη διαδικασία παράδοσης αλλά και τη βοήθεια που του προσέφερε τις τελευταίες εβδομάδες: «Θέλω να πω τώρα και δημόσια ότι ο απερχόμενος δήμαρχος , με την μετεκλογική του συμπεριφορά, με την καλοπροαίρετη στάση ενημέρωσης, παράδοσης και διαδοχής διαμόρφωσε ένα θετικό κλίμα συνεργασίας μέσα στο δήμο για το αύριο. Γι’ αυτό δήμαρχε θέλω δημοσίως να σ’ ευχαριστήσω», είπε ο κ. Μιχαλάτος.

Από την άλλη, ο επικεφαλής Ισχυρής Κεφαλονιάς, της παράταξης που διαθέτει την, έστω και οριακή, πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, έδειξε σίγουρος ότι ο νέος δήμαρχος θα προάγει τη συνεργασία ανάμεσα στον «μητροπολιτικό», όπως τον χαρακτήρισε, νέο δήμο Αργοστολίου και τους δύο νέους δήμους της Κεφαλονιάς: «Γεγονός πάντως είναι ότι ο είναι ο μητροπολιτικός δήμος που έχει την υποχρέωση να στηρίξει έμπρακτα, τόσο τον Δήμο της Παλικής, όσο και τον Δήμο της Σάμης. Είμαι σίγουρος ότι ο Θεόφιλος θα το κάνει αυτό», είπε ο κ. Παρίσης.

Θα χρειαστεί να κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι για να δούμε αν οι δύο μέχρι εχθές πολιτικοί αντίπαλοι θα κάνουν πράξη τις χθεσινές εξαγγελίες τους, αλλά και το τι θα σημάνει αυτό για την πορεία του νέου Δήμου Αργοστολίου.

Πάντως, λίγες ώρες πριν, ο Διονύσης Λυκούδης σε ανάρτησή του στο Facebook, κινήθηκε σε μάλλον διαφορετικό κλίμα γράφοντας τα εξής: «Εν όψει της νέας δημοτικής θητείας…
Η ‘’ Ισχυρή Κεφαλονια’’ είναι αετός…
Πετάει αυστηρά μόνο…ψηλά!!!
Γιατί έτσι βλέπει καλύτερα τον δρόμο της επιστροφής…της…!!!»

Φόρτες: Πρώτο δείγμα αξιοπιστίας το νέο δημαρχείο

Πιο επιφυλακτικός, αν όχι επικριτικός, με τα πρώτα δείγματα Μιχαλάτου στάθηκε ο επικεφαλής της Επόμενης Μέρας , ο οποίος σημείωσε ότι «δεν έχει εκδηλωθεί ούτε κατ’ ελάχιστον, η διάθεση για συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις» […] «και αντ’ αυτού προκρίνονται άλλα κριτήρια για να πάει ο δήμος μπροστά». Επικριτικός ήταν επίσης και απέναντι στην νέα κυβέρνηση, η οποία θέλει ν’ αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα κυβερνηθούν οι νέοι δήμοι, κατόπιν… εκλογών. Κάτι που εκτός από επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον και νομικά αμφισβητήσιμο.

Παντελειός: Θα επιδιώξουμε τη συμμετοχή του κόσμου

Ο τόνισε ότι η παράταξη που εκπροσωπεί, και η οποία κλείνει έναν χρόνο από τότε που δημιουργήθηκε, θα επιδιώξει την συμμετοχή του κόσμου. «Οι τρεις άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουμε την κίνηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δεσμευόμαστε να το κάνουμε μέσα από συνεργασία μεταξύ όλων των παρατάξεων, και με το σημαντικότερο για εμάς, την συμμετοχή του κόσμου, γιατί θέλουμε τον πολίτη, στο επίκεντρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Παντελειός.

Κουρούκλης: Με μανδύα οι υπόλοιπες παρατάξεις – Δεν ορκιζόμαστε θρησκευτικά

Ο Γιάννης Κουρούκλης, δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα σταθεί απέναντι σε όλες τις παρατάξεις αφού τις θεωρεί συνυπεύθυνες για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. «Πλην της λαϊκής συσπείρωσης, όλες οι άλλες παρατάξεις, άσχετα με το μανδύα που υποδύθηκαν ταυτίστηκαν και πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής», είπε ο κ. Κουρούκλης σημειώνοντας μάλιστα στο τέλος τους λόγους για τους οποίους δεν ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο οι σύμβουλοι της παράταξής του. «Η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού είναι μία καθαρά πολιτική πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας, διαδικασία που αποτελεί μία καθαρά συνειδησιακή υπόθεση», σημείωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Θεόφιλος: Η συνεργασία είναι το ζητούμενο

«Στόχος μου δεν ήταν να εκλεγώ δήμαρχος Αργοστολίου αλλά να είμαι ένας επιτυχημένος δήμαρχος Αργοστολίου». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, ο οποίος είπε τα εξής:

«Η εκλογή μου θα ήταν η αρχή μίας προσπάθειας. Τώρα όμως το νιώθω από το αποτέλεσμα από την ταχύτητα και από τον τρόπο διοίκησης.

Στον δήμο δεν πάω ως δήμαρχος μίας παράταξης. Ενός πλειοψηφικού κύματος στην κοινωνία που με εξέλεξε δήμαρχο. Στον δήμο πάω ως εκπρόσωπος όλων των συμπολιτών μου. Όλης της κοινωνίας. Για να εκφράσω ένα δημοκρατικό, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα διοίκησης του δήμου.

Θέλω να πω τώρα και δημόσια ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, με την μετεκλογική του συμπεριφορά, με την καλοπροαίρετη στάση ενημέρωσης, παράδοσης και διαδοχής διαμόρφωσε ένα θετικό κλίμα συνεργασίας μέσα στο δήμο για το αύριο. Γι’ αυτό δήμαρχε θέλω δημοσίως να σ’ ευχαριστήσω.

Η συνεργασία είναι το ζητούμενο. Δεν έχω το περιθώριο για συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Συνεργασία, αυτή επιδιώκω. Και θα την επιδιώκω κάθε μέρα. Θα την επιδιώκω με όσους έχουν την ίδια επιθυμία για συνεργασία και συνεννόηση. Θα την αναζητήσω μέσα στο δήμο, μέσα στην κοινωνία, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στους συναδέλφους μου.

Ξεκινάμε. Καλή και δημιουργική θητεία να έχουμε.

Παρίσης: Ιστορική η σημερινή μέρα

Ο απερχόμενος δήμαρχος χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ιστορική και παραδέχτηκε την ανάγκη να βρεθούν ουσιαστικές και ευρύτερες συνεννοήσεις.

«Μία ιστορική μέρα η σημερινή. Ζούμε πλέον την πραγματικότητα του επαναδιαχωρισμού του ενιαίου δήμου της Κεφαλονιάς, που είχα την τιμή να είμαι δήμαρχος για εννέα χρόνια, σε τρεις νεοσύστατους δήμους. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής με τα γνωστά αποτελέσματα που όμως επιβάλει ευρύτερης και ουσιαστικές συνεννοήσεις για το καλό του τόπου που είμαι βέβαιος ότι όλοι μας επιθυμούμε. Γεγονός πάντως είναι ότι ο Δήμος Αργοστολίου είναι ο μητροπολιτικός δήμος που έχει την υποχρέωση να στηρίξει έμπρακτα, τόσο τον Δήμο της Παλικής, όσο και τον Δήμο της Σάμης.

Είμαι σίγουρος ότι ο Θεόφιλος θα το κάνει αυτό.

Φόρτες: Πρωτοφανές θεσμικό γεγονός οι αλλαγές στην απλή αναλογική

«Αναμφισβήτητα, η σημερινή ορκωμοσία έχει ιδιαίτερη ιστορική και πολιτική αξία. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί ορκίζεται η πρώτη δημοτική αρχή του νέου δήμου Αργοστολίου, αλλά και γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί και ο δικός μας δήμος, από την 1η Σεπτεμβρίου, εισέρχονται σε μία νέα πολιτική περίοδο, αλλάζοντας σελίδα στο κεφάλαιο των συνεργασιών και της λειτουργίας τους. Γι’ αυτό και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της απλής αναλογικής πριν καν εφαρμοστεί, αποτελούν πρωτοφανές θεσμικό γεγονός αλλά και πρόκληση για τη δημοκρατική ομαλότητα, να καταργείται ένας νόμος πριν καν εφαρμοστεί», είπε ο κ. Φόρτες στην αρχή της ομιλίας του.

Και συνέχισε: «Συνοπτικά, η ουσία του νέου που έρχεται, συνοψίζεται στα λόγια ενός από τους πλέον έγκριτους νομικούς, στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, έγκυρου στελέχους της αυτοδιοίκησης και πρώην δημάρχου, του Δημήτρη Κατσούλη: “Η διαδικασία καθορισμού περιεχομένου της πολιτικής εντολής ολοκληρώνεται πλέον μέσα στο συμβούλιο το δημοτικό, με την αποκλειστική πάντως πρωτοβουλία του άμεσα εκλεγέντος δημάρχου, ο οποίος επιλέγεται από τον εκλογικό σώμα για να είναι αυτός ο πρωταγωνιστής αλλά όχι ο απόλυτος κυρίαρχος. Γίνεται όμως και απόλυτος κυρίαρχος, όταν κατορθώσει να σχηματίσει στο συμβούλιο σταθερή προγραμματική πλειοψηφία. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο παλιό και στο νέο εκλογικό σύστημα”».

Ο κ. Φόρτες κατηγόρησε τον κ. Μιχαλάτο, ότι αντίθετα με το ότι ισχυριζόταν πριν από τρεις μήνες, σήμερα, μία εβδομάδα πριν αναλάβει και επίσημα δήμαρχος, «δεν έχει εκδηλωθεί ούτε κατ’ ελάχιστον, η διάθεση για συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις», όπως έλεγε, «και αντ’ αυτού προκρίνονται άλλα κριτήρια για να πάει ο δήμος μπροστά».

«Το ξεκίνημα του νέου δήμου θα τον βρει με μία δομή την οποία άλλοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Όπως για το προσωπικό και την κατανομή περιουσίας. Και δίχως, πάντως, την διακηρυγμένη συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις».

Σχετικά με το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την συνεργασία ανάμεσα στους τρεις νέους δήμους, ο κ. Φόρτες είπε δημιουργούνται προσδοκίες: «Από την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στη σύνθεση και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και συνολικά του δημοτικού μηχανισμού, με την απλή αναλογική και τα νέα δεδομένα. Απ’ όσα θα παραληφθούν, αρνητικά αλλά και θετικά, θα παραληφθούν, σίγουρα, και κάποια θετικά από την απερχόμενη δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που τρέχουν και απαιτούν λύση, με την πολύτιμη και δημιουργική συνεργασία του προσωπικού του Δήμου. Από το επίπεδο της πολιτικής βούλησης που θα επιδειχθεί για την αξιόπιστη συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους της Κεφαλονιάς, κάτι που μέχρι τώρα, και σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, όχι μόνο δεν έχει συμβεί, αλλά έχει δημιουργήσει και αντιθέσεις μέχρι και ενδεχόμενες, όπως ακούγεται, προσφυγές στις ελεγκτικές αρχές. Αλίμονο, αν ξεκινήσουμε με καυγάδες και με έριδες. Από την αγαστή συνεργασία με τους 112 εκλεγμένους εκπροσώπους των 34 κοινοτήτων για την αποκεντρωμένη ανάπτυξη του Δήμου και την δική μας βούληση να μην καταστούν αυτά τα συμβούλια και οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες διακοσμητικά στοιχεία για την τοπική ανάπτυξη όπως ξαφνικά επιθυμεί η κεντρική εξουσία. Με άλλο εκλογικό σύστημα εκλέχτηκαν, με άλλο τους βάζει τώρα να συνεργαστούν με την δημοτική αρχή. Στο χέρι μας είναι πάντως να τα διορθώσουμε αυτά. Κι εκεί θα φανεί και η πολιτική βούληση όλων. Από τις προκλήσεις, ακόμα η αξιοποίηση των αναπτυξιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τρέχοντα και επερχόμενα, το ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι προ των θυρών και μάλιστα αυξημένο κατά 20%, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών του νέου δήμου. Και τέλος, από την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, ξεκινώντας με μέτρο αξιοπιστίας το κτήριο που θα επιλεγεί από την πρώτη μέρα ως δημαρχείο. Καλή θητεία για όλους, προς όφελος των δημοτών, του δήμου και της Κεφαλονιάς μας».

Παντελειός: Ο πολίτης στο επίκεντρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Πριν από ένα περίπου χρόνο, η Κίνηση Πολιτών Νησί για Όλους, δημοσίευσε την διακήρυξη των αρχών και των στόχων της», είπε ο επικεφαλής της παράταξης που έχει αυτό τον καιρό… γενέθλια.

«Από τότε μέχρι σήμερα, ήταν μία δύσκολη πορεία, πολλά πράγματα αντιμετωπίσαμε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, μέχρι που φτάσαμε στις εκλογές του Μαΐου και διεκδικήσαμε την ψήφο των πολιτών του Δήμου Αργοστολίου. Από αυτή τη διαδικασία πήραμε ένα αποτέλεσμα το οποίο μας δίνει μία σημαντική ευθύνη να συμμετέχουμε σε αυτό το συμβούλιο διεκδικώντας το πρόγραμμα των πολιτών. Ένα πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει με την διαβούλευση μέσα από την κοινωνία. Όλο αυτό το διάστημα που έχει περάσει από τις εκλογές μέχρι σήμερα δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε, είμαστε κοντά στην κοινωνία, και προσπαθούμε μέσα από την συμμετοχή του κόσμου, η οποία αποτελεί για εμάς κάτι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι όλοι μαζί πορευτήκαμε μέχρι εδώ, φτάσαμε μέχρι την σημερινή μέρα, και οι τρεις άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουμε την κίνηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δεσμευόμαστε να το κάνουμε μέσα από συνεργασία μεταξύ όλων των παρατάξεων, και με το σημαντικότερο για εμάς, την συμμετοχή του κόσμου, γιατί θέλουμε τον πολίτη, στο επίκεντρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Κουρούκλης: Από τη μία η Λαϊκή Συσπείρωση, από την άλλη όλοι οι άλλοι

«Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι την επόμενη δημοτική περίοδο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα πορευτεί με αίσθημα ευθύνης και με αποκλειστικό γνώμονα και κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων και την κάλυψη των αναγκών του λαού. Σε μία περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών ζωής του, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε και ότι θα πορευτούμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το πολιτικοκοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή. Η τοπική διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια έπαιξε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημόνια και επιδιώκει και από δω και πέρα να παίξει πιο αναβαθμισμένο ρόλο. Πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, όλες οι άλλες παρατάξεις, άσχετα με το μανδύα που υποδύθηκαν ταυτίστηκαν και πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, τα σχέδια Καποδίστρια, Καλλικράτη αλλά και Κλεισθένη σήμερα αποτυπώνουν την πορεία αναπροσαρμογής της τοπικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεντρικό κράτος και τη διασύνδεση της ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση και την καπιταλιστική κερδοφορία.

Στα πλαίσια αυτά βαθαίνει η σύμφυση των δήμων και περιφερειών με επιχειρηματικούς ομίλους στους τομείς της δημόσιας περιουσίας, των μεταφορών, της ενέργειας, των υδρογονανθράκων, των ΑΠΕ, των στερεών αποβλήτων, των υδάτινων πόρων, της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού. Από την άλλη μεριά όμως, τα λαϊκά προβλήματα και ανάγκες έρχονται με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα όπως, λόγου χάρη, βασικές δημόσιες υποδομές σε σχολεία νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, δημόσια κτίρια. Εμείς θεωρούμε ότι δεν κρύβονται μόνο από τις φυσικές καταστροφές, όπως ήταν οι σεισμοί του 2014, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, αλλά κυρίως κάτω από την αδυσώπητη πολιτική κόστους-οφέλους που βλέπει τις ανάγκες του λαού σήμερα ως εμπόρευμα και για αυτό δεν χρηματοδοτεί αντίστοιχα έργα. Η συστηματική κρατική χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, της επιβάλλει ένα ρόλο φορολογικού μηχανισμού. Το 2022 με βάση, το Μεσοπρόθεσμο, προβλέπεται τα ίδια έσοδα του δήμου να υπερκεράσουν την κρατική χρηματοδότηση, την ίδια ώρα που ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και προβλέπεται να πλειστηριάζονται λαϊκά νοικοκυριά για ελάχιστα χρέη στους δήμους.

Η νέα κυβέρνηση σε συνέχεια της προηγούμενης, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, από τη μία χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων, από την άλλη ανοίγει δρόμους για επενδύσεις και κέρδη σε τομείς λειτουργιών του δήμου, μετατρέποντας βασικές ανάγκες όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το νερό, σε πεδίο εκμετάλλευσης. Εμείς θεωρούμε ότι αντικειμενικά λοιπόν, από τις ίδιες τις εξελίξεις, δύο γραμμές συγκρούονται και στο χώρο της τοπικής διοίκησης: αυτή που έχει η πλουτοκρατία από τη μία και τα κόμματά της και η γραμμή του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης από την άλλη.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών και με σκοπό την κατάργησή τους. Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές, πολιτιστικές ανάγκες, για έργα της σεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Θα αποτελέσουμε στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας. Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, όπως η διεύρυνση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του δήμου και όχι η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίησή τους, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πιο υποβαθμισμένων συνοικιών του δήμου μας, η στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας με απαραίτητες δομές και χρηματοδότηση, η στήριξη των προσπαθειών ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Θεωρούμε ότι ο δήμος μας διαθέτει ένα έμπειρο επιστημονικό τεχνικό και εργατικό δυναμικό καταρτισμένο που μέσα σε άσχημες συνθήκες μισθολογικές, με μείωση προσωπικού,  που κρατά τις υπηρεσίες του δήμου σε ένα επίπεδο. Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του δήμου, στηρίζουμε την προσπάθεια τους και αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους, διεκδικούμε την κάλυψη κενών θέσεων, στους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας αλλά και επιπλέον θέσεων για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών, με προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε δεν θα συμβιβαστούν Όμως με αυτά θα είμαστε μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και οι δράσεις μας θα είναι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, αλλά και της τοπικής διοίκησης που εναρμονίζεται με αυτά.

Αυτό θεωρούμε εμείς ότι είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε το λαϊκό συμφέρον. Τέλος κυρίες και κύριοι όσον αφορά τη σημερινή διαδικασία της ορκωμοσίας, δηλώνουμε στην τιμή και τη συνείδησή μας να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού ,τόσο στο πλαίσιο συμμετοχής μας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό καθώς η δικιά μας η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού είναι μία καθαρά πολιτική πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας. Διαδικασία που αποτελεί μία καθαρά συνειδησιακή υπόθεση.

 

 

 

 

 

Σύνταξη Επιμέλεια: Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα

Βίντεο: Σπύρος Αλεβιζόπουλος /  kefalonianews.gr

Φωτογραφίες: Σάκης Βούτος / voutospress.gr