Το νούμερο 53

Το νούμερο 53

Ορκίζεται αύριο η δημοτική Αρχή στον νέο δήμο Σάμης και ο νέος δήμαρχος κος Μάκης Μονιάς ξεκινά και επίσημα την θητεία του έχοντας να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πλήθος ζητημάτων και ανοιχτών προβλημάτων, εν μέσω μάλιστα οικονομικής και θεσμικής… στενότητας.

Μετά την αναμενόμενη περίοδο ανοχής ή χάριτος που δικαιούται και οφείλει να έχει κάθε νέα αρχή, ακόμη και μια ολόκληρη κυβέρνηση, το ζητούμενο είναι ποια στάση θα ακολουθήσει η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης, κίνηση από την οποία προέρχεται και ένα μεγάλο μέρος της δημοτικής παράταξης του κυρίου Μονιά, που κέρδισε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Η κίνηση αυτή των πολιτών της Σάμης, από τις πιο δραστήριες τα προηγούμενα χρόνια στην Κεφαλονιά για ζητήματα της επαρχίας Σάμης και όχι μόνο, μέχρι και σήμερα επιμένει  να θέτει με τον δημόσιο λόγο της  σημαντικά θέματα τοπικής… αρμοδιότητας, απευθυνόμενη μέχρι τώρα στην απελθούσα Αρχή του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, ωστόσο “μεταφέροντας” την ατζέντα των θεμάτων της και στον νέο δήμαρχο της Σάμης.

Το μεγάλο ερώτημα για τους κατοίκους της περιοχής είναι αν μετά την αναμενόμενη περίοδο ανοχής στην νέα δημοτική πραγματικότητα  θα ακολουθήσει την ίδια επίμονη γραμμή για τα τρέχοντα προβλήματα, ή θα μετατραπεί σε μια ομάδα σαν τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ, που στην περίοδο κυβερνητικής θητείας του Αλέξη Τσίπρα, έλεγαν μεν, στήριζαν δε, χωρίς να οδηγηθούν σε έντονες διαφωνίες και ρήξεις. Παραμένοντας  απλά ως  συνιστώσα με το νούμερο 53 και στηρίζοντας κάθε μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξ αριστερών αντιπολίτευση στον κύριο Μονιά, είτε αυτή προέρχεται από την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Δημοτικό Σύμβουλο  κο Αθανασάτο, είτε από την Κίνηση Πολιτών της Επαρχίας Σάμης.  Ειδικά σε μια περίοδο όπου τα ανοιχτά προβλήματα στην Σάμη που μεταφέρονται από το κοντινό παρελθόν, επιτάσσουν το… όχημα να της νέας δημοτικής Αρχής, να “τρέξει” με χίλια!

στ.αντ