Έκτακτο: Κατολίσθηση στο Ξι

Έκτακτο: Κατολίσθηση στο Ξι

Έκτακτη είδηση

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην , στο Ληξούρι.

Στην περιοχή  έχουν μεταβεί μηχανήματα του Δήμου για την απομάκρυνση των μπαζών και για να ερευνήσουν εάν υπήρχαν τουρίστες στο σημείο. Μέχρι αυτή την ώρα (7.30μ.μ.) συνεχίζονται οι έρευνες και η απομάκρυνση των βράχων.

Κοντά στο σημείο υπήρχε πινακίδα που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Όπως μας είπαν επαγγελματίες της περιοχής, μέσα στο καλοκαίρι, στο συγκεκριμένο σημείο πήγαιναν τουρίστες, όμως σήμερα που ο κόσμος είναι μειωμένος δεν είδαν να βρίσκεται κάποιος στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση. Όμως οι έρευνες θα πρέπει να ολοκληρωθούν για να επιβεβαιωθεί ότι δεν βρισκόταν κάποιος εκεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ληξουρίου, οι βράχοι έχουν περίπου 30 μέτρα ύψος και αποτελούνται κυρίως από αργυλώδη πετρώματα. «Όλο το κομμάτι εκείνο είναι επικίνδυνο, τόνισε» ενώ πιθανολόγησε ότι ρόλο έπαιξαν και οι πρόσφατες βροχές.

Στο σημείο βρέθηκαν, εκτός από τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς: ο δήμαρχος κ Κατσιβελης, ο αντιδήμαρχος κ Μαρκετος, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Φαρακλός, ο πρόεδρος της Κατωγής Πέτρος Βιτωράτος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γιαννάκης και ο προιστάμενος του κλιμακίου Ληξουρίου κ. Γαβρίλης.

 

Ο Γιώργος Κατσιβέλης μιλά για το περιστατικό στον Σάκη Βούτο.

 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στον Σάκη Βούτο

 

Ρεπορτάζ: Σάκης Βούτος / voutospress.gr