Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης υπαίθρου ο Σωτήρης Κουρής – Αντιπεριφέρεια και για τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης υπαίθρου ο Σωτήρης Κουρής – Αντιπεριφέρεια και για τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ

Θεματικός αντιπεριφερειάρχης για την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη της υπαίθρου ορίστηκε ο από την νέα περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, .

Στις υπόλοιπες θέσεις ξεχωρίζει ο ορισμός του υποψήφιου με το ΚΙΝΑΛ, Αλ. Αλεξάκη ως αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, παρά την αντίθετη θέση που είχε εκφράσει το κόμμα σε σχετική σύσκεψη που είχε γίνει για το θέμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ, βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκης, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Μπιάγκης, το μέλος της ΚΕ Ισμήνη Μώρου, ο Γρ. της Ν.Ε. Νίκος Τησαρχόντου. Η θέση του ΚΙΝΑΛ, έτσι όπως εκφράστηκε στο τέλος της σύσκεψης ήταν ότι τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με όλες της δυνάμεις που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την επίλυση των τοπικών και περιφερειακών ζητημάτων που αφορούν την , χωρίς όμως συμμετοχή στην εκτελεστική εξουσία. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Μπιάγκης, μια τέτοια συνεργασία σε επίπεδο Αντιπεριφέρειας, θα προϋπόθετε ότι έχουν συζητηθεί μείζονα ζητήματα και θα είχε επιτευχθεί προγραμματική σύγκληση. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει. Ο κ. Αλεξάκης από την πλευρά του, είχε δηλώσει, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, ότι θα μετέφερε τις απόψεις του ΚΙΝΑΛ στα μέλη της παράταξής του οι οποίοι είναι και αυτοί που θα αποφασίσουν.

Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ( Με αλφαβητική σειρά )

  • ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Επιχειρηματίας, επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας.

Αρμοδιότητα: Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα.

ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Απόστρατος Αξιωματικός, Μετεωρολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας.

Αρμοδιότητα: Κοινωνική Συνοχή, Δημόσια Υγεία, Απασχόληση.

  • ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Δικηγόρος, τ. Πρόεδρος της ΄΄ΘΕΜΙΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε΄΄ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας.

Αρμοδιότητα: Περιβάλλον, Ενέργεια, Χωροταξία.

  • ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Διευθυντής Ι.Ε.Κ, Περιφερειακός Σύμβουλος Ζακύνθου.

Αρμοδιότητα: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

  • ΚΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, τ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας –Ιθάκης.

Αρμοδιότητα: Αγροτική Οικονομία, Ανάπτυξη υπαίθρου.

  • ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Πολιτικός Μηχανικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας

.

Αρμοδιότητα: Υποδομές, Τεχνικά Έργα.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

  • ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας.

Αρμοδιότητα: Αθλητισμός, Νεολαία.

  • ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Λογίστρια, τ. Αντιδήμαρχος, Περιφερειακή Σύμβουλος Ζακύνθου.

Αρμοδιότητα: Οικονομικά θέματα, Πολιτισμός.

Στον Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε Λευκάδας κ.ΑΝΔΡΕΑ ΚΤΕΝΑ, ανατίθεται η

Θεματική αρμοδιότητα: Διασυνδεσιμότητα των Ιονίων Νήσων.