Από τα Βεργώτεια 2019 στο Αργοστόλι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα

Από τα Βεργώτεια 2019 στο Αργοστόλι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Ντοχα του Κατάρ έχει ξεκινήσει και η Ελλάδα μπήκε με το δεξί, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Η και η Νικόλ Κυριακοπουλου, στο άλμα επί κοντώ και ο Μίλτος Τεντογλου, στο άλμα σε μήκος, κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Και οι τρεις τους έχουν καλές πιθανότητες ακόμα και για μετάλλια. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, όπως και σε όλους τους άλλους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες!

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή, που για εμάς στην Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας  εχει ξεχωριστή αξία: Για πρώτη φορά τρεις αθλητές που συμμετείχαν στα Βεργωτεια  στο Αργοστόλι, θα αγωνιστούν σε Παγκόσμιο Πρωταθλημα! Ο Μίλτος Τεντογλου, στον τελικό του μήκους, η Άννα Κρασουτσκα, από την Ουκρανία, στο άλμα τριπλούν και ο Αλεξέι Ποζντιακοφ, επίσης Ουκρανός, που θα τρέξει στα 400μ. Αυτή τους ή επιτυχία δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία και κύρος στην δική μας διοργάνωση.

Δυστυχώς η Βούλα Παπαχρηστου, νικήτρια στο μήκος στα Βεργωτεια, αν και προκρίθηκε, δεν πήγε στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα λόγω τραυματισμού. Της ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο και να είναι πανέτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!