Γερ. Τιμοθεάτος: Μεγάλη η ζημιά και στην Κεφαλονιά από την πτώχευση της Thomas Cook

Γερ. Τιμοθεάτος: Μεγάλη η ζημιά και στην Κεφαλονιά από την πτώχευση της Thomas Cook

Μεγάλη ταραχή αλλά και ζημιά σε ξενοδόχους, επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τουρίστες προκαλεί και στην η πτώχευση της που ανακοινώθηκε επίσημα από την ίδια την εταιρεία.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κεφαλονιάς, επιβεβαίωσε πριν από λίγο στα Κεφαλονίτικα Νέα, ότι «η ζημιά είναι μεγάλη». Ήδη δημιουργείται πρόβλημα, τόσο με τις προγραμματισμένες πτήσεις και διαμονές των επόμενων εβδομάδων, οι οποίες δεν θα γίνουν, όπως είπε, αλλά και με τους τουρίστες που βρίσκονται ήδη στο νησί.

«Το πιο πιθανό είναι να μεταθέσουν τους Άγγλους τουρίστες σε άλλον αγγλικό tour operator», πρόσθεσε ο κ. Τιμοθεάτος. «Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θα έρθουν άλλοι».

«Δεν έχουν γίνει ακόμη απολύτως γνωστές οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των τουριστών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό Άγγλων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο κ. Τιμοθεάτος, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι τουρίστες που βρίσκονται ήδη στο νησί θα παραμείνουν μέχρι και την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης. Αυτό γίνεται γιατί είναι αδύνατο να επιστρέψουν μαζικά όλοι τουρίστες αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πτήσεις. Άγνωστο όμως είναι το τι θα γίνει με τις πληρωμές των ανθρώπων του τουρισμού, αφού, όπως είπε ο πρόεδρος, συνήθως από τα χρήματα που βγαίνουν από τις ασφαλιστικές πληρώνονται πρώτα οι μεγάλες εταιρείες. «Η εμπειρία που έχουμε από παλαιότερες πτωχεύσεις σχετικά με τα χρήματα δεν είναι καλή», είπε χαρακτηριστικά. «Όλα αυτά τα δεδουλευμένα, συνήθως χάνονται. Όχι συνήθως, πάντα χάνονται. »

Σημείωσε πάντως, ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι ενώ και ο ίδιος συγκέντρωνε στοιχεία για την τάξη μεγέθους της οικονομικής ζημιάς αλλά και του αριθμού των τουριστών που βρίσκονται στο νησί.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα