ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να σταματήσει η δίωξη του Νικόλα Γαλιατσάτου

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να σταματήσει η δίωξη του Νικόλα Γαλιατσάτου

Το Δ.Σ. της καταδικάζει την νέα προσπάθεια συνέχισης της δίωξης στον συνάδελφο Νικόλα Γαλιατσάτο πρώην μέλος του ΔΣ, για πολλά χρόνια γραμματέα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ).

Η δίωξη του συναδέλφου Νικόλα Γαλιατσάτου, εξελίσσεται αδιάλειπτα από το 2006 ως σήμερα, γιατί ως μέλος ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, έκανε το «έγκλημα» και ψήφισε «παρών», κόντρα στην πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ που παρέπεμψε στο πειθαρχικό για απόλυση νεοδιοριζόμενη συνάδελφο, μετά από αδικαιολόγητη απουσία της από την υπηρεσία λόγω προσωπικών προβλημάτων. Ο συνάδελφος ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησής της και δεν ψήφισε την απόλυσή της που επίτασσε ο νόμος.

Για αυτή του την στάση ο συνάδελφος αν και συνταξιούχος πλέον, συναντάει εδώ και 13 χρόνια την σιδερένια γροθιά του αστικού κράτους και του απαράδεκτου πειθαρχικού δίκαιου που έχουν θεσπίσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να τρομοκρατούν και να χειραγωγούν τους αγωνιστές, την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, κάθε εκπαιδευτικό και ΔημόσιοΥπάλληλο, που σηκώνει κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική τους. Παρότι έχει αθωωθεί κατ΄ επανάληψη τόσο από το ΑΠΥΣΔΕ το 2008, όσο και από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για πολλοστή φορά κάνει ένσταση προσφεύγοντας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο στην συνέχεια κρίνοντας τον εαυτό του αναρμόδιο, παραπέμπει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ από την αρχή αυτής της απαράδεκτης δίωξης ενάντια στον συνάδελφο συντόνισε ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που εκφράστηκε με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, παραστάσεις, κινητοποιήσεις τοπικά και πανελλαδικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην αθώωσή του. Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση συνεχίζεται καταδεικνύει ότι υπάρχει στρατηγική στόχευση, να είναι στο στόχαστρο οι αγωνιστές και η συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και όλες οι αντιδραστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ που συμπληρώνοντας η μια την άλλη, προσαρμόζουν την συνδικαλιστική δράση στις «βέλτιστες πρακτικές» που ακολουθούνται σε όλη την ΕΕ, προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, οξύνοντας την επίθεση και πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την συναίνεσή του, προσπαθεί να μετατρέψει πλήρως τα συνδικάτα σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, απόλυτα ελεγχόμενους από το κράτος και την εργοδοσία. Μαγειρεύει νέο συνδικαλιστικό νόμο, που επιδιώκει το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την αφαίρεση από τη Γενική Συνέλευση του δικαιώματος να αποφασίζει και να οργανώνει απεργία, την ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων κ.α.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την οριστική και αμετάκλητη αθώωση του συναδέλφου.

Την κατάργηση όλου του αντιδραστικού αντισυνδικαλιστικού νομοθετικού πλαισίου.

Να μην περάσει ο αντισυνδικαλιστικός νόμος που κάνει αφεντικό του συνδικαλιστικού κινήματος τον υπουργό Εργασίας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και γενικά τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ (23/10/19)

Αργοστόλι 17/09/2019 Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ