Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρά το ότι αφορούσε μόνο στην εκλογική διαδικασία οργάνων, εμείς επιμείναμε και καταθέσαμε την απαίτησή μας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι οι οποίοι συγκεντρώνονται από την εργασία και φορολεηλασία του λαού, να επιστρέψουν σε αυτόν μέσα από ένα Ολοκληρωμένου σχεδιασμό, οποίος δε θα είναι αποσπασματικός και δε θα προσαρμόζεται στη λογική κόστους – οφέλους:
Για νέα ασφαλή και σύγχρονα σχολεία με ιδιαίτερη μέριμνα στα ειδικά σχολεία. Να τελειώσει το απαράδεκτο καθεστώς να στεγάζονται ακόμα παιδιά σε κοντέινερ στις σεισμόπληκτες περιοχές μας.
Για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού με έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.
Για την ικανοποίηση των αναγκών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στις υποδομές, την ακτοπλοϊκή σύνδεση, το οδικό δίκτυο και την ύδρευση.
Για διαχείριση των απορριμμάτων σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και όχι προσαρμοσμένη στους σχεδιασμούς και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Στο κέντρο της προσοχής μας η ΥΓΕΙΑ , οι συνθήκες εργασίας υγιεινής και ασφάλειας του λαού για αυτό θα είμαστε στο πλάι των αγώνων του για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Ενάντια στην παράδοση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου πλούτου, γης, αιγιαλών, υδρογονανθράκων στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όσο και αν δημιουργείται ένα κλίμα ευφορίας, νέων προσδοκιών καλής διάθεσης και ευχών είμαστε αντιμέτωποι :
Με μια πολιτική υποχρηματοδότησης, βαριάς δημοτικής φορολογίας και υποστελέχωσης της Τοπικής Διοίκησης με αποτέλεσμα τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης.
Με ένα αναπτυξιακό πλαίσιο που στο όνομα της «εξωστρέφειας» και της υποτιθέμενης «ανάπτυξης για όλους» κατευθύνει κατά προτεραιότητα τα μεγαλύτερα και περισσότερα πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους και για το λαό αφήνει τα ελάχιστα.

Στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής αξιοποιείται ως εργαλείο η Περιφέρεια, σε αυτό στοχεύουν όλες οι διαδοχικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων («Καποδίστριας», «», «Κλεισθένης»). Αυτό υπηρετεί και το αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε και με τις τελευταίες αλλαγές της ΝΔ στο όνομα της «κυβερνησιμότητας», με βάση το οποίο διεξήχθησαν οι εκλογικές διαδικασίες για Προεδρείο και Οικονομική επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα:
Για το προεδρείο, είναι ορισμένο ότι τα τρία μέλη θα προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις τρεις πρώτες παρατάξεις και μάλιστα σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, εισάγοντας ο Πρόεδρος μόνο τις θέσεις της πλειοψηφούσας παράταξης.

Για την Οικονομική επιτροπή θεσμοθετείται η απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του περιφερειάρχη άσχετα με το ποσοστό που αυτή συγκέντρωσε στις εκλογές και τους συμβούλους που εξέλεξε στα όργανα διοίκησης της Περιφέρειας. Απαγορεύει τη συμμετοχή όλων συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία. Δίνονται ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, μετατρέποντας το σε διακοσμητικό στοιχείο. Επί της ουσίας αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, νοθεύουν τη θέληση του λαού χωρίς κανένα πρόσχημα.

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απείχε από την ψηφοφορία για το Προεδρείο εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή της στο απαράδεκτο αυτό νομοθετικό πλαίσιο. Στην Οικονομική επιτροπή με βάση τη δύναμή της εξέλεξε τακτικό το Νίκο Γκισγκίνη () και αναπληρωματικό το Διονύση Κεφαλληνό (Ζάκυνθο).

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίσουν αταλάντευτα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και την εξυπηρέτηση των αναγκών και δικαιωμάτων του.

Καλούμε το λαό στα Ιόνια νησιά να μην εφησυχάσει και να μην συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από όσα δικαιούται στην εποχή μας. Να βλέπει στη ένα σύμμαχο που θα αναδείξει τα προβλήματά του και θα πορευτεί μαζί του στην οργάνωση των αγώνων και στις διεκδικήσεις του.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019