Η μεγάλη των γυμναστών σχολή του κεφαλονίτικου στίβου.

Η μεγάλη των γυμναστών σχολή του κεφαλονίτικου στίβου.

Οι προπονητές που στέκονται πίσω από την εξαιρετική πορεία του τοπικού στίβου.

Ξεκινάει την Δευτέρα η νέα προπονητική περίοδος για τον κεφαλονίτικο στίβο, μια περίοδος που έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης εξαιρετικής χρονιάς για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς, χρονιάς με πανελλήνια και διασυλλογικά χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια και πολλά τοπικά και ατομικά ρεκόρ.

Ποιοι είναι εκείνοι όμως που πίσω από τα φώτα των επιτυχιών, των μεταλλίων αλλά και  της ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματα υποδομών και τις αγωνιστικές ομάδες όλων των ηλικιών, προετοιμάζουν καθημερινά το παρόν και το μέλλον του στίβου της Κεφαλονιάς; Ας τους γνωρίσουμε μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό:

:

Προπονητής αλμάτων στην αγωνιστική ομάδα και προπονητής στο προαγωνιστικό τμήμα της ΓΕΚ. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχοντας εργαστεί ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε πολλά σχολεία της Κεφαλονιάς. Είναι ο υπεύθυνος αγώνα στο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου.

Βασίλης Μεταξάς:

Προπονητής των δρομικών αγωνισμάτων και υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας. Παλιός αθλητής της ΓΕ Κεφαλληνίας και του Πελασγού Λάρισας, με Πανελλήνιες διακρίσεις στα 200μ και στα 400μ, είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2015 είναι Πρόεδρος της ΓΕΚ και εκπρόσωπός της στον ΣΕΓΑΣ.

Διονύσης Μεταξάς:

Υπεύθυνος της ακαδημίας junior της ΓΕΚ και προπονητής ρίψεων. Είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκτός από προπονητής στο Αργοστόλι, έχει δημιουργήσει τμήμα και στα Βλαχάτα Κεφαλονιάς. Έχει ενεργή συμμετοχή στο δρομικό κίνημα του νησιού, τόσο ως αθλητής, όσο και ως διοργανωτής αγώνων δρόμου.

:

Η κα Μέμη Αλυσανδράτου είναι υπεύθυνη προπονήτρια του τμήματος Μίνι της ΓΕΚ από το 2015. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό και στην ιστιοπλοΐα. Εν ενεργεία αθλήτρια του άλματος σε ύψος, κατέκτησε την 9η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έχει συμμετάσχει σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ, από το 2006 μέχρι και σήμερα. Πριν λίγους μήνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους διασυλλογικούς αγώνες Πρωταθλήματος  που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα.