Κοψίματα

Κοψίματα

Σε… εκστρατεία αφαίρεσης μετρητών παροχής ρεύματος φαίνεται πως βρίσκεται η ΔΕΗ και η τοπική ΔΕΔΔΗΕ, καθώς το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με αναφορές καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, τα εργολαβικά συνεργεία προχωρούν σε …κοψίματα και μάλιστα από την ίδια την κολώνα.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε οφειλέτες με παλαιές οφειλές που λίγο καιρό πριν έχουν ειδοποιηθεί μέσα από επιστολές της εταιρίας ότι δεν είναι πλέον επιθυμητοί ως πελάτες.

Οι οριστικές αυτές  διακοπές  δεν γίνονται πλέον με τον… παραδοσιακό τρόπο από τον μετρητή της ΔΕΗ, αλλά αφαιρούνται ακόμη και τα καλώδια που φέρνουν ρεύμα από τις κολώνες της εταιρίας.

Το ακόμη πιο… σκληρό, ότι μοναδική λύση για τους καταναλωτές αποτελούν μόνο ιδιώτες πάροχοι από το λεγόμενο “ελεύθερο” εμπόριο, αλλά και εκεί-σύμφωνα με τις ίδες μαρτυρίες-σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις ζητείται να έχει πρώτα εξοφληθεί ή ρυθμιστεί η οφειλή της ΔΕΗ.

Στις περιπτώσεις αυτές κι εφόσον τα περιστατικά αυτά αποκτήσουν ρυθμούς… επιδημίας, μένει να δούμε αν θα “επιστρέψουμε” σε αντιδράσεις πριν τον Γενάρη του 2015, τότε που εκτός των άλλων, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, προχωρούσαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Στ.Αντ.