Λογιστές

Λογιστές

Την συμπαθή τάξη των λογιστών φαίνεται πως έχουν βάλει στο στόχαστρο τα μνημόνια των τελευταίων ετών, μια επαγγελματική τάξη που εδώ και λίγα χρόνια δεν μπορεί να βρει την ησυχία της.

Δεν έφτανε, δηλαδή, ο αποκλειστικά πλέον ηλεκτρονικός τρόπος υποβολής των δηλώσεων – αιτήσεων φορολογικών υποχρεώσεων όπως και των αντίστοιχων ασφαλιστικών και πάνω τους, μέσα από ειδικές «πλατφόρμες» συνδεδεμένες με τους κωδικούς του TAXIS, βρίσκονται ένα σωρό άλλες υπηρεσίες που καθιστούν το επάγγελμα του λογιστή, «βαρύ και ανθυγιεινό».

Ρυθμίσεις οφειλών, διορθώσεις στα ΕΝΦΙΑ ελέω κτηματολογίου και εσχάτως οι ρυθμίσεις με ή χωρίς επανυπολογισμό στα ασφαλιστικά ταμεία όπως και ένα σωρό άλλες εφαρμογές, έχουν μετατρέψει τα λογιστικά γραφεία σε πολυσύχναστους χώρους  με κλίμα… αγωνίας και άγχους, τους λογιστές στο μακρύ χέρι του κράτους και τα τηλέφωνά τους σε τηλεφωνικά κέντρα δια «πάσαν νόσο» και κάθε… υπηρεσία.

Με δεδομένες μάλιστα τις αναντίστοιχες του κόπου και των υπηρεσιών τους χρεώσεις στα νέα αυτά αντικείμενα, η μόνη λύτρωση για τους ίδιους θα ήταν μια… ταξική τους εξέγερση.

«Λογιστές όλου του κόσμου, ενωθείτε«.

στ.αντ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0