Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει πρόεδρο τον Νίκο Βαλλιανάτο.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει πρόεδρο τον Νίκο Βαλλιανάτο.

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αμέσως με το ξεκίνημα υπήρξαν κάποιες διαφωνίες σχετικά με την εκλογή προεδρείου, για την διαδικασία εκλογής και τη νομολογία. Οι αντιρρήσεις προήλθαν από τον επικεφαλής της παράταξης “Για την ” Μάκη Φόρτε, και αμέσως επεκτάθηκε και στην παράταξη της “Ισχυής Κεφαλονιάς” με συνέπεια τον εκνευρισμό του προεδρεύοντα Σπ. Σαμούρη. Ύστερα από ….διαβουλεύσεις και τις συμβουλές της νομικής υπηρεσία τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι με το “καλημέρα” παρ’ όλες τις παρεμβάσεις του Δημάρχου να μη έχει συνέχεια το συμβάν, συνέβη την πρώτη μέρα της συνεδρίασης κι αυτό λέει πολλά. Φαίνεται ότι η αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη ν’ αφήσει να ξεφύγει τίποτα χωρίς συζήτηση. Ωστόσο φάνηκε ότι θορύβησε αρνητικά την πλειοψηφία το “πρώτο επεισόδιο”. .

Εντέλει έγινε η ψηφοφορία και εκλέχτηκε ο Νικόλας Βαλλιανάτος, Ο κ. Βαλλιανάτος προτάθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Για την Επόμενη Μέρα» Σπύρο Πεφάνη και την παράταξη «» τον επικεφαλής Αλέξανδρο Παντελειό, και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του Διονύση Τρωιάννο και Δημήτρη Κεκάτο.«Παρών» ψήφισαν η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», ο κ. και ο Αργύρης Γαβριελάτος από την παράταξη «Για την Επόμενη Μέρα». Απείχε από την ψηφοφορία η . Αντιπρόεδρος εκλέχθηκεο , ενώ Γενικός Γραμματέας ο Αργύρης Γαβριελάτος.

Για την οικονομική Επιτροπή, τακτικά μέλη είναι Διον. Λυκούδης, , , καιι Αργύρης Γαβριελάτος. Αναπληρωματικοί είναι Διον. Πολλάτος ,Σπ. Ματιάτος, Νικος Βαλλανάτος και Μάκης Γεράσιμος.

Για την Επιτροπή ποιότητα ζωής όπως τα ανακοίνωσε ο : Από τη “ τακτικός Νίκος Βαλλιανάτος, αναπληρωματικός Σταύρος Σπαθής. Από την “ ο τακτικός και ο Πολλάτος τακτικός με Αναπληρωτικούς τον Μενάγια και τον Βανδώρο. Από την Επόμενη Μέρα για την , τακτικός ο Αργύρης Γαβριελάτος και Μάκης Φόρτες αναπληρωματικός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η παράταξη “Κεφαλονιά Νησί για όλους” πρότεινε να συμμετέχουν στις Επιτροπές και μέλη από την παράταξη την δική τους αλλά και από την Λαϊκή Συσπείρωση. Κάτι τέτοιο δεν δέχθηκε η πλειοψηφία. Έτσι στην Οικονομική Επιτροπή και δεν συμμετέχουν η “Κεφαλονιά Νησί για όλους” και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Να σημειώσουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε στις διαδικασίες ψηφοφορίας. Ο με ομιλία εξήγησε γι αυτή την αποχή.


Σπύρος Αλεβιζόπουλος / kefalonianews.gr