Αγ. Ευφημία – Νύφι: Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Αγ. Ευφημία – Νύφι: Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Την κήρυξη των πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες της 3ης και 4ης Οκτωβρίου (, ) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αποκατάσταση των ζημιών,  ζήτησε επίσημα η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και η .

Όπως δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος, το αίτημα έχει προωθηθεί ήδη στο υπουργείο και η περιφερειάρχης δηλώνει αισιόδοξη για την άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μινέτος: 10 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα στο Νύφι

Ο αντιδήμαρχος είπε επίσης ότι ήδη ο δρόμος στο Νύφι έχει ανοίξει και αυτή την ώρα, τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούν να απομακρύνουν τα μπάζα από το ρέμα.

«Υπήρχε μία λεκάνη ανάσχεσης εκεί, αλλά δεν είχε καθαριστεί ποτέ την τελευταία δεκαετία», είπε ο κ. Μινέτος, στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, ενώ πρόσθεσε ότι μελετάται ακόμη και η δημιουργία και νέας λεκάνης ώστε να προστατευτεί καλύτερα το χωριό.

Αύριο τα συνεργεία θα βρίσκονται και πάλι στο χωριό ώστε να καθαριστεί από τις λάσπες και τα μπάζα αλλά και να βοηθηθούν οι κάτοικοι στον καθαρισμό.

Τέλος, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, τα περισσότερα προβλήματα στις υπόλοιπες περιοχές έχουν αποκαταστασθεί.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0