Η Κεφαλονιά και τα Βεργώτεια στην κορυφή του… Ολύμπου.

Η Κεφαλονιά και τα Βεργώτεια στην κορυφή του… Ολύμπου.

Η Κεφαλονία και τα Βεργώτεια όχι απλά αναγνωρίζονται επίσημα και διεθνώς για τους αγώνες στίβου που ήδη συμμετέχουν κορυφαία ονόματα του χώρου, αλλά σε μια χρονιά... Ολυμπιακή, αναβαίνουν στην κορυφή του... Ολύμπου του παγκόσμιου στίβου.

Στο Ταλίν της Εσθονίας όπου διεξάγονται χθες και σήμερα (25-26/10) οι εργασίες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, “κλήρωσε” για τον τοπικό στίβο της Κεφαλονιάς, την Γυμναστική Εταιρία και τους αναγνωρισμένους πλέον τοπικούς αγώνες “”, μια θέση στο “πάνθεον” των διάσημων διεθνών μίτινγκ στίβου.

Έτσι, μόλις χθες βράδυ από το συνέδριο βγήκε “λευκός καπνός”, και από σήμερα η Κεφαλονία και τα Βεργώτεια όχι απλά αναγνωρίζονται επίσημα και διεθνώς για τους αγώνες στίβου που ήδη συμμετέχουν κορυφαία ονόματα του χώρου, αλλά σε μια χρονιά… Ολυμπιακή, αναβαίνουν στην κορυφή του… Ολύμπου του παγκόσμιου στίβου.

Η χώρα μας είχε ήδη αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τη σχετική πρόταση τόσο για τα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και για τα μίτινγκ που διεξάγονται στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και τα Βεργώτεια.

Δεδομένο μάλιστα του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 31 Ιουλίου και η διαδικασία πρόκρισης των αθλητών θα έχει ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου, τα Βεργώτεια που “παραδοσιακά” διεξάγονται τον Μάϊο, αποκτούν τεράστια αγωνιστική αξία, ενώ σημαντικά θα είναι και τα γενικότερα οφέλη στην τοπική κοινωνία μας.

Στις εργασίες του συνεδρίου την χώρα μας εκπροσώπησαν στη σύσκεψη του Ταλίν, ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και ο πρόεδρος της επιτροπής επιμόρφωσης Σπύρος Κέλλης, ενώ στην πόλη της Εσθονία θα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑ Παναγιώτης Δημάκος.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0