Θ. Μιχαλάτος: «Το ΤΕΙ δεν έχει δείξει διάθεση να βοηθήσει τον Δήμο»

Θ. Μιχαλάτος: «Το ΤΕΙ δεν έχει δείξει διάθεση να βοηθήσει τον Δήμο»

Με ένα σχόλιο, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συζητηθεί, δικαιολόγησε ο δήμαρχος Αργοστολίου την απουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου από τις θέσεις που προτάθηκαν για εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας στην .

Ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική αναφορά, παραδέχτηκε ότι ο Αγησίλαος Κονιδάρης (Τμήμα Ψηφιακών Μέσων) βοήθησε «επειδή αγαπάει το νησί μας και δείχνει ενδιαφέρον», όπως είπε, αλλά πρόσθεσε τα εξής:

«Αν δεν υπήρχε ο Αγησίλαος Κονιδάρης θεωρείτε ότι θα κάναμε πρόταση του πρύτανη να στείλει κάποιον εκπρόσωπο στην Τουριστική Επιτροπή, θα ερχόταν και θα συνεδρίαζε μαζί μας»;

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό δεν μπήκε το , γιατί μέχρι τώρα, δεν έχει δείξει, και πριν, σαν ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ότι θέλει να μετέχει στα δρώμενα τα τοπικά, και να βοηθάει τον δήμο με συμβουλές σε άλλες επιτροπές που υπάρχουν. Αυτή την εντύπωση έχω εγώ, μπορεί να κάνω λάθος… »

Τέλος, ο κ. Μιχαλάτος συμπλήρωσε: «Μέχρι τώρα δεν έχει παίξει ρόλο».

Ο , επικεφαλής της παράταξης Νησί για Όλους, απάντησε ότι το ΤΕΙ έχει παίξει ρόλο, ειδικά σε θέματα τουρισμού, με έρευνες που διεξάγει κάθε δύο χρόνια περίπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, όντως το ΤΕΙ είχε ζητήσει να έχει λόγο π.χ. στην κατασκευή του site του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς όμως οι καθηγητές να πιστεύουν ότι αξιοποιήθηκε ικανοποιητικά η τεχνογνωσία που υπήρχε, ειδικά στο τμήμα των Ψηφιακών Μέσων. Επίσης, δεν είναι λίγες οι δράσεις που έχει οργανώσει το ΤΕΙ ή αυτές που έχει συμμετάσχει σε τομείς όπως η έρευνα και ο πολιτισμός.

Επίσης, μιλώντας κατά καιρούς με καθηγητές του ΤΕΙ (του σημερινού Ιονίου Πανεπιστημίου), αλλά και προϊστάμενους τμημάτων, έχουμε διαπιστώσει ότι είναι κοινό το παράπονο ότι δεν αξιοποιείται αυτή η τεχνογνωσία που διαθέτει το Ίδρυμα επαρκώς, παρά το πρωτόκολλο συνεργασίας που είχε υπογραφεί με τον τότε Δήμο αλλά και τις παλαιότερες ανακοινώσεις για συνεργασία με τον δήμο σε θέματα Τουριστικής Προβολής.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα